fbpx
Video

Etichetarea lactatelor cu sintagma „produs românesc” garantează calitatea produsului?

Dorin Cojocaru, Preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), spune că mesajele de tipul „produs românesc” ţin mai degrabă de strategiile de marketing decât să dea asigurări de plus valoare despre acel produs alimentar. „Un astfel de mesaj nu garantează calitatea sau conformitatea produsului. Calitatea produsului este garantată de specificaţia tehnică, de fluxul tehnologic şi de controlul sanitar veterinar. Nu există o legătură între origine şi calitate.

Calitatea, în ce priveşte valorile nutritive, este dată de alimentaţia vacii, de furaje. Nu există conexiuni ştiinţifice între origine şi calitate”, punctează Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

De aceea, în piaţa europeană nu a fost impusă ca obligaţie înscrierea pe etichetă a originii produsului lactat, explică Dorin Cojocaru.

„Produsul românesc are valoare patriotică şi naţională. Dacă dorim să susţinem economia românească vom consuma produse româneşti. Dar nu pentru că ar avea plus valoare”, conchide Preşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

Back to top button