Este recomandat să alegem produse care conțin lapte praf sau zer?
Dorin Cojocaru, Preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), spune că sunt multe alimente care conţin lapte praf sau zer praf.
„Laptele praf, zerul şi zerul praf sunt substanţe naturale, obţinute din lapte. Au chiar valoare proteică mare. Laptele praf este lapte fără apă, zerul praf este ceea ce rămâne în urma închegării brânzei. Practic, mare parte din proteina din lapte trece în zer. Pe plan european şi mondial, zerul praf este folosit ca substrat pentru alimentaţia copilului, pentru suplimentele nutritive pentru sportivi. Este o proteină valoroasă. Ceea ce consumăm noi zi de zi fără să ştim este mult zer praf: în biscuiţi, eugenii, cafeaua instant şi alte produse. Zerul praf ar putea fi chiar proteina viitorului”, declară Dorin Cojocaru, Preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).