Cum putem recunoaşte un produs din aluat congelat?
Mirosul pâinii calde sau al altor produse de panificaţie şi patiserie este adeseori principalul factor care ne influenţează decizia de a face o achiziţie de acest fel. Cum putem deosebi, însă, produsele din aluat proaspăt de cele din aluat congelat? Aurel Popescu, Preşedinte ROMPAN, declară că un produs din aluat congelat ar trebui să aibă la locul de vânzare afişate informaţii care să precizeze că produsele sunt din aluaturi congelate.
„Din punct de vedere calitativ, nu cred că este nicio diferenţă. Mie, însă, mi s-a întâmplat ca, în momentul în care am cumpărat o pâine din aluat congelat, să constat că după două zile se fărâmiţează, nu mai are aceeaşi consistenţă, textură şi rezistenţă ca o pâine din aluat proaspăt”, povesteşte Aurel Popescu.