fbpx
Video

Cele mai frecvente plângeri privind serviciile şi produsele financiare în 2017

Cele mai frecvente plângeri înregistrate la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) sunt în continuare cele legate de daunele auto, generate de poliţele RCA, declară Călin Rangu, Director, Direcţia de Protecţie a Consumatorului în cadrul ASF.

„În cazul accidentelor care se întâmplă în Bucureşti, în general, vinovatul are asigurare RCA. Şi să sperăm că tot mai mulţi vor avea acest tip de asigurare. Pentru că sunt persoane care nu au încă RCA, lucru care creează alte probleme”, afirmă Călin Ragu.

Majoritatea problemelor apar şi din pricina volumelor foarte mari de daunalitate: sunt aproximativ 300.000 de daune pe an, aferente maşinilor. „Omul are o aşteptare, depune o cerere de despăgubire cu o anumită sumă, iar asiguratorul nu îi dă acea sumă. Nu sunt foarte multe aceste cazuri, sub 1%. Numărul de petiţii a scăzut semnificativ în primul semestru al acestui an: cu 50%”, spune Directorul Direcţiei de Protecţie a Consumatorului din cadrul ASF.

În continuare, ASF înregistrază cel mai mare număr de petiţii legate de domeniul auto, fiind vorba despre plăţi nefinalizate corespunzător sau oameni nemulţumiţi de soluţia dată de asigurator. „Noua lege RCA, din fericire, clarifică mult mai bine aceste aspecte, soluţiile tehnice trebuie să fie date de către service, iar asiguratorul trebuie să verifice partea de conformare cu legislaţia din perspectiva financiară”, conchide Călin Rangu.

Back to top button