fbpx
Timp liber

Să fii blondă e un stil de viață!

Confesiunile și sfaturile unei blonde

„Să fii blondă e un stil de viață!“ mi-a spus Dana Arvu, stilist Wella, ea însăși blondă. Asta în timp ce stăteam pe scaunul colegului ei Dan Berinde, pregătindu-mă pentru ce altceva decât pentru întreținerea propriului meu blond.

S-a bătut multă monedă pe ideea că domnii preferă blondele, cum spune și titlul filmului din 1953 cu Marilyn Monroe, dar nu de asta am ales culoarea spicului de grâu acum vreo nici nu mai spun câți ani, ci pentru că părul blond și lung mi s-a părut cea mai sustenabilă soluție pentru a arăta spectaculos oricând. Pe atunci cuvântul „sustenabilitate“ nici nu exista în agenda publică, ci poate numai în jargonul vreunui inginer – dar acum pot să certific faptul că idila mea de lungă durată cu blondul nu poate fi definită de nimic mai bine decât de acest cuvânt tehnic. Din fericire culoarea deschisă s-a potrivit cu tenul și fizionomia mea și apoi… numai și numai avantaje. În primul rând procentul mare de păr alb se ascunde bine și se pierde în desiș – orice altă culoare de păr face de rușine rădăcinile albe imediat ce apar! Puteam astfel păstra intervale mai lungi între vopsiri, având deci șansa să păstrez și părul sănătos – de aceea a putut crește foarte lung.

Ce alte avantaje ai ca blondă?

1

Iluminare/întinerire a feței garantată, deci poze mai ușor instagramabile

Blondul arată și se păstrează mai bine vara decât alte culori obținute prin vopsea, în sensul că asupra părului vopsit blond efectul razelor de soare nu este așa de dramatic. Asta nu te scutește deloc de folosirea produselor speciale de protecție solară (de exemplu gama Invigo Sun de la Wella, care cuprinde spray protector, șampon, balsam și tratament dedicate), care au efect de protecție a sănătății părului.

Ce dezavantaje ai ca blondă?

Părul e ceva mai uscat, din cauza decolorării – cere deci tratamente speciale. Eu nu am mai părăsit rutina în trei pași: șampon, balsam și mască tratament. După șamponare părul are o structură uscată, de pai; după aplicarea balsamului se înmoaie foarte mult, iar după aplicarea măștii capătă textura optimă.

Sunt necesare precauții dacă apa din piscină conține mult clor.

Trebuie să potrivești cu atenție nuanța părului cu nuanța pielii, pentru a nu se crea un efect nenatural.

Condiții esențiale pentru a te bucura de blond pe termen lung:

Nu vopsi părul excesiv, nu vopsi lungimile, ci doar rădăcinile, pentru restul părului întinde vopseaua blând, prin emulsionare cu apă, pentru a crea un efect ombre natural

2

Ferește părul de căldură excesivă:

– nu-l spăla cu apă prea fierbinte

– nu folosi uscătorul (eventual doar călduț)

– nu întinde părul cu placa (în niciun caz nu face asta fără să îl tratezi în prealabil cu produse de protecție)

3

Nu face exces de produse de styling

4

Nu spăla părul excesiv, ci numai când este nevoie.

Da, aceste repere au creat până la urmă un stil de viață. Am aflat de la stiliștii Wella încă alte condiții:

Păstrează un interval fix de vopsire pentru a nu crea în lungimea părului dungi orizontale de culoare

7

Nu face exces de șampon violet! Violetul neutralizează galbenul, dar nu și portocaliul. Pentru a neutraliza portocaliul avem nevoie de un șampon albastru (la o adică poate funcționa și o mască colorantă Wella). Nu folosi șamponul violet în loc să aplici la timp vopseaua pentru că pigmenții violeți se vor aglomera la rădăcina firului de păr și ulterior vor îngreuna colorarea atunci când în sfârșit te decizi să aplici vopseaua.

Dacă se întâmplă să ai scalpul proaspăt spălat înainte de vopsire, se folosește un scalp primer (protector pentru scalp – există și o variantă pentru protecția vârfurilor).

Back to top button