fbpx
Video

Ce sisteme de securitate a plăților pune la dispoziție Mastercard?

Mastercard SecureCode – serviciul de securizare a tranzacţiilor, cunoscut şi sub denumirea generică de 3D Secure – este un program conceput pentru a le oferi comercianţilor un plus de securitate.

Peste un milion de comercianţi online din 122 de ţări acceptă tranzacţii securizate cu SecureCode. Practic, Mastercard SecureCode este un cod personal care asigură elemente de siguranţă suplimentare tranzacţiilor online. Doar posesorul de card şi instituţia financiară cunosc codul, comercianţii neavând acces la această informaţie. Ca să beneficieze de SecureCode, posesorii de carduri trebuie să-și activeze serviciul, cardul fiind înrolat automat.

Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România, spune că Mastercard Safety Net este cel mai nou instrument de securitate al Mastercard, care a devenit disponibil pentru toţi emitenţii de carduri din reţea în 2017. „Mastercard Saferty Net este o reţea de siguranţă suplimentară, o plasă de securitate, fiind un filtru pe toate tranzacţiile care tranzitează reţeaua noastră, noi validând în permanenţă autenticitatea tranzacţiilor.

Iar dacă observăm un tipar pe care noi îl ştim şi îl asociem unui tip de fraudă, blocăm tranzacţiile din procesul de autorizare, limitând astfel pierderile pe care o bancă le poate avea, chiar fără să fie conştientă de ceea ce se întâmplă. Este, practic, un nivel suplimentar de securitate care intervine atunci când, de exemplu, sistemul unei bănci este <căzut>, nu filtrează tranzacţiile”, spune Cosmin Vladimirescu.

Concret, Safety Net monitorizează tranzacţiile de la nivelul reţelei Mastercard şi, în acelaşi timp, identifică şi limitează impactul atacurilor cibernetice atunci când sistemele emitentului de card sau ale procesatorul de plăţi sunt atacate.

Back to top button