fbpx
Video

În călătorii este mai bine să mergem cu cash sau cu card?

Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România, spune, hotărât, că varianta cea mai bună de plată atunci când călătorim este cardul: „În primul rând, cursul de schimb la care se fac tranzacţiile este unul foarte bun. În al doilea rând, dacă plătim în numerar vom face un dublu schimb valutar”.

„Deci cu siguranţă cea mai bună metodă este să plătim cu cardul. Nu numai că este cel mai ieftin, dar beneficiem de toate avantajele pe care le avem atunci când plătim în ţară: siguranţă, rapiditate, comoditate, confort, alte beneficii, cum ar fi mile sau puncte de loialitate, chiar şi tranzacţii în rate”, potrivit lui Cosmin Vladimirescu.

În plus, sunt multe locuri în care nu putem să plătim în numerar, fie că este vorba despre o rezervare la hotel pentru o vacanţă sau o călătorie de afaceri, sau despre închirierea unei maşini.

„Sunt ţări care se gândesc deja la abolirea numerarului. Ştiu că poate părea un pic departe de realitatea noastră, dar este o realitate. Asta se întâmplă în ţările nordice, unde 90% din tranzacţii se fac cu cardul. Acolo sunt comercianţi care deja nu mai acceptă numerar”, adaugă Cosmin Vladimirescu.

Back to top button