fbpx
Digital & Tehnologie

Platformă de navigare printre NFT-uri

Nooft Technologies, un start-up tehnologic din Statele Unite ale Americii fondat de către o echipă în frunte cu românii Marius Smochină și Eduard Ifrim, lansează în luna aprilie o platformă integrată de NFT-uri.

Noua platformă NOOFT își propune să utilizeze instrumente de inteligență artificială pentru a indexa într-o interfață unică milioane de NFT-uri care sunt disponibile momentan pe diferite marketplace-uri de specialitate.

O piață în expansiune

Valoarea piețelor globale de tranzacționare a NFT-urilor este estimată la 41 miliarde de dolari, după ce predicțiile de la începutul anului 2021 o cotau la 74 miliarde de dolari. Potrivit studiilor asupra tranzacțiilor desfășurate pe diferitele platforme, aproximativ 29% dintre cei care tranzacționează NFT-uri ajung să facă profituri de până la 200%.

„Problema majoră pe care am identificat-o pe piața de NFT-uri este că există foarte multă informație dispersată pe foarte multe platforme. Prin proiectul NOOFT urmărim să oferim utilizatorilor posibilitatea de a naviga cu ușurință printre zecile de milioane de colecții NFT și să regăsească informații utile de pe toate blockchain-urile, totul într-o interfață unică”, a explicat Marius Smochină, unul dintre creatorii NOOFT.

Platforma NOOFT vine cu o serie de beneficii atât pentru creatori, cât și pentru cei care doresc să tranzacționeze. Astfel, NOOFT oferă creatorilor și conținut educațional care să-i sprijine pe aceștia în înțelegerea modului în care se desfășoară procesele de minting (publicarea unică a token-ului pentru a-l face cumpărabil)  și tranzacționare. În același timp, traderii vor putea regăsi într-o platformă unică de tip one-stop NFT-urile listate pe toate celelalte platforme.

NOOFT – ecosistemul ce aduce laolaltă toate NFT-urile

Proiectul NOOFT vizează integrarea tuturor marketplace-urilor de NFT-uri, prin dezvoltarea mai multor instrumente:

● Motorul de căutare NOOFT va permite navigarea ușoară și rapidă printre conținuturile din toate marketplace-urile disponibile în piață. Totodată, platforma vine și cu un modul care va permite creatorilor să își promoveze NFT-urile;

● NOOFT pentru creatori: cum nu există evoluție fără învățare constantă, proiectul NOOFT conține și o academie completă despre lumea fascinantă a NFT-urilor;

● Terminalul NOOFT: un modul care va permite accesul utilizatorilor la o serie de analize și informații.

Token-ul NOOFT – primul pas

Proiectul NOOFT va include și lansarea unui token cu același nume, prin care utilizatorii vor putea avea acces la reduceri speciale pentru serviciile din platforma NOOFT. Ca token de loialitate de tip „utility”, NOOFT va permite deținătorilor să exploreze și să se bucure de toate beneficiile platformei NOOFT.

Motorul de căutare NOOFT – următorul pas

În crearea sau cumpărarea unui NFT, utilizatorul se confruntă cu provocarea de a descoperi și înțelege modurile de funcționare a diverselor marketplace-uri, proces care necesită timp și energie. Tocmai din acest motiv platforma NOOFT vine cu motorul său de căutare ce va ajuta utilizatorii să navigheze lumea NFT-urilor mai rapid și mai ușor. Versiunea MVP a motorului de căutare pentru NFT-uri se va finaliza în aprilie 2022.

    

Back to top button