fbpx
Video

Plăţile pe net din România sunt cele mai sigure din UE

Dacă ne dorim mai multă siguranţă atunci când facem cumpărături în magazinele virtuale, plăţile electronice sunt soluţia potrivită. Florinel Chiş, directorul executiv al Asociaţiei Române a Magazinelor Online (ARMO), spune că atunci când plata se face cash sau prin transfer bancar, banii nu mai pot fi recuperaţi, pentru că ambele metode de plată sunt finale. Plăţile electronice, în schimb, sunt extrem de sigure. Atunci când se face plata cu cardul, orice client înşelat îşi poate recupera banii, contestând tranzacţia la banca emitentă.

Mai mult, România are cea mai mică fraudă pe carduri din Uniunea Europeană. Un raport recent al Băncii Europene Centrale arată că nivelul total de fraudă din România este de aproape 10 ori mai mic decât media Uniunii Europene.

Extrem de puţinele fraude vin din mediul online. Dar asta nu înseamnă că banii sunt pierduţi, ci că vorbim despre tranzacţii disputate şi, ulterior, banii sunt recuperaţi de către băncile emitente şi returnaţi posesorilor de card. Aşadar, putem plăti cu încredere prin intermediul cardurilor, pentru că plăţile electronice sunt mult mai sigure decât cele în numerar.

Abonează-te la canalul oficial de Youtube Tribuna Consumatorilor! Acolo vei descoperi conţinut video gândit să îţi răspundă la cele mai importante întrebări legate de protecţia consumatorului. Propune şi tu subiecte noi folosind secţiunea de contact!

Back to top button