fbpx
Video

Cât de periculoşi sunt aditivii din produsele din carne procesată?

Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, spune că orice celulă de sinteză este procesată mai greu de corpul uman faţă de celulele naturale, fie carne, lapte sau legume. „Orice celulă de sinteză, de orice parte ar fi – că este din medicament, că este în partea de aditivare – pentru celulele din corpul uman este ca o celulă extraterestră. Corpul uman nu poate, pe parcursul unei generaţii, să se adapteze şi să proceseze această parte chimică. Deci orice celulă de sinteză, cu cât este în cantităţi mai mari, cu atât mai mult rău face şi organismul nu se poate adapta”, declară Radu Timiş.

El face referire la cartea „Ştiinţa Îmbătrânirii”, care reuneşte interviuri cu medici şi cercetători de la mari institute de cercetare din SUA, cum ar fi Princeton sau Harvard.

„Aceşti medici au profesat în medicina alopată şi au înţeles că doar medicina alopată nu poate să ducă un corp uman spre o sănătate de lungă durată, o viaţă de calitate, deci trebuie ceva mai mult”, declară Radu Timiş.

De ce sunt unele E-uri interzise în alte ţări? „Fiecare ţară şi-a luat măsurile proprii pentru a avea o naţie cu un nivel de sănătate ridicat. Ţările nordice au hotărât să permită doar trei E-uri în conţinutul produselor. Unele au două E-uri sau deloc”, adaugă preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Back to top button