fbpx
Video

Cât de diferite sunt mezelurile de import de cele care se vând în ţările din Vest?

„S-a discutat foarte mult despre ceea ce înseamnă dublul standard. Dar contează relaţia preţ-calitate, câtă carne există în produs, calitatea condimentelor, calitatea ambalajului, siguranţa alimentului şi tot ceea ce înseamnă logistică şi drumul produsului până la raft.

Sunt produse de o înaltă calitate şi care sunt la nivelul Occidentului”, spune Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii. 

În legislaţia europeană, există reglementări foarte clare în privinţa producţiei de alimente, dar şi o varietate de produse, care se pot adresa consumatorilor, în funcţie de posibilităţile financiare ale fiecăruia.

„Dar din punct de vedere a tot ceea ce înseamnă ingrediente, aceste E-uri sunt acceptate de către OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii). Ei spun că E-urile nu fac rău în măsura în care nu consumi cantităţi foarte mari. Toate produsele fabricate acum în Comunitatea Europeană sunt la standarde acceptate de către Comisia Europeană şi de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, afirmă Radu Timiş.

Dar, atenţionează preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii, un produs de calitate foarte bună nu poate fi cumpărat cu un preţ mic, nici dacă este vorba despre promoţii de tip „2 plus 1” sau „-20-30%”. Acest lucru se întâmplă pentru că „un produs de calitate înglobează, în final, atât costul materiei prime, cât şi cele legate de tot ceea ce se întâmplă cu acel produs, pentru a asigura o anumită calitate”, declară Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

Back to top button