fbpx
Video

Beneficiile plății cu cardul

Este bine să alegem plata cu cardul în locul celei în numerar „pentru că astfel putem beneficia de toate avantajele pe care ni le oferă plata cu cardul. În primul rând, plăţile cu cardul sunt sigure, în al doilea rând sunt rapide, în al treilea rând sunt comode. Nu în ultimul rând, în acest fel putem să accesăm toţi banii pe care îi avem în cont. Şi, de asemenea, putem să ţinem o evidenţă foarte clară a plăţilor pe care le-am efectuat”, spune Cosmin Vladimirescu, General Manager, Mastercard România.

În 2016, ritmul de creştere al plăţilor cu cardul l-a depăşit pe cel al retragerilor de numerar. Ceea ce înseamnă că, încetul cu încetul, tot mai mulţi consumatori descoperă utilitatea cardului.

În plus, plăţile cu cardul, plăţile electronice în general, stimulează fiscalizarea. „O plată electronică este o plată fiscalizată, iar România, din păcate, se află la coada clasamentului ţărilor europene din acest punct de vedere. Economia subterană a fost estimată în 2015 ca fiind la circa 28,4% din PIB”, adaugă Cosmin Vladimirescu.

Conform unui studiu realizat de Mastercard, circa 84% dintre români recunosc că economia subterană le creează dificultăţi, iar opt din zece sunt dispuşi să lupte alături de stat împotriva economiei subterane, în timp ce 90% dintre români consideră că statul trebuie să iniţieze această luptă.

Back to top button