fbpx
Casă & Familie

Ritualul de îngrijire al mâinilor în sezonul rece.

Ritualul de îngrijire al mâinilor în sezonul rece

Afară suntem în plină iarnă, desi nu ai zice. Și totuși, frigul și variațiile de temperatură îți pun la grea încercare piele mâinilor și unghiile. Spune drept: nu-i așa că și tu îți dorești o piele fină și catifelată tot anul, indiferent că afară e iarnă sau vară? În schimb, în perioada rece, este important să nu uiți că oricât de bine ți-ai hidrata și îngriji pielea, e nevoie să iei în calcul și exfolierea.

Diana Marandiuc, Education Manager O.P.I. România, te învață cum poți avea mâini frumoase pe toată perioada anului.

“Exfolierea elimină celulele moarte care se acumulează pe suprafața pielii, împiedicând-o să respire. Celule noastre au un anumit ciclu de viață, se multiplică și mor, formând așa-zisa piele moartă. Exfolierea grăbește procesul regenerării pielii și stimulează microcirculația sanguină de suprafață. Astfel, pielea devine fină și flexibilă.

În mod natural, celulele se schimbă, exfolierea pielii are loc cu sau fără ajutorul nostru.

Desigur, natura e inteligentă și, din fericire pentru noi, vrea să arătăm cât mai bine. Dar, pe măsură ce trece timpul, acest proces de exfoliere este încetinit și porțiuni din ce în ce mai mari ale tenului și pielii corpului devin terne, lipsite de strălucire.

În funcție de tipul pielii, poți alege și frecvența exfolierii. Pentru o piele sensibilă, uscată, este recomandat un interval de 15 zile, pentru pielea normală o dată pe săptămână, iar pentru pielea grasă, de două ori pe săptămână. Nu uita însă de hidratare, e  obligatorie după fiecare ședință de exfoliere.

În fiecare zi, o persoană elimină aproximativ 50 de milioane de celule, iar dacă acestea rămân pe piele, tenul poate căpăta un aspect tern. Cea mai simplă metodă de exfoliere este apelarea la produse cosmetice de tip exfolianti. În domeniul manichiurii există acele produse pentru exfolierea mâinilor și a cuticulelor.

Pentru mâini, în gama OPI ProSpa există  Tratamentul pentru micro-exfolierea mâinilor, care este unul din produsele erou din această gamă; vorbim despre un exfoliant chimic, cât și mecanic. Similar cu modul în care funcționează un exfoliant facial, el este conceput pentru a îndepărta ușor stratul de piele moartă și uscată, pentru a descoperi o piele mai fină, care arată mai luminoasă și chiar mai tonifiată.

La fel ca și în cazul îngrijirii pielii faciale, exfolierea este o modalitate proactivă de a îngriji pielea și de a combate primele semne ale îmbătrânirii înainte de a începe un serviciu de îngrijire pentru că:

  • Micro-exfoliatorii mecanici din silicon, netezesc pielea uscată și aspră, pentru un ton uniform al tegumentului;
  • Vitamina C conferă strălucire pielii;
  • Untul de Cupuaçu ajută la restabilirea echilibrului hidratării.

Și cuticulele au nevoie de exfoliere in aceasta perioadă, iar pentru acestea recomandăm Crema exfoliantă pentru cuticule  – Formula gel-cremă cu acțiune rapidă ce elimină în mod eficient cuticulele uscate și aspre.  Se utilizează  pentru tratarea zonei cuticulei în timp ce împingeți eponichiumul cu un bețișor pentru împingerea cuticulelor. 

Formula produsului este cu acțiune rapidă; veți observa cât de bine arată cuticulele imediat după pregătirea unghiilor. Doar după ce am apelat la procesul de exfoliere, putem trece la hidratarea pielii mâinilor cu ajutorul unui produs special, care oferă nuntriție, hidratare și o protecție optimă a pielii mâinilor. Se recomandă a fi aplicat de 2 ori pe zi, dimineața și seara. La nevoie, se poate aplica de mai multe ori pe zi, mai ales în sezonul rece.

Și nu în ultimul rând, hidratarea cuticulelor este necesară. Recomandarea este să aplicăm ulei de hidratare ori de câte ori simțim nevoia și neapărat seara, înainte de culcare. Uleiul pentru cuticule de la OPI ProSpa are la bază 7 tipuri de uleiuri hidratante care se absorb repede în piele, printre care ulei de nuci de kukui, ulei de avocado, ulei de semințe de struguri”.

Și tu poți avea o piele frumoasă. Trebuie doar să ai grijă de ea!

Back to top button