fbpx
EducatieTimp liber

Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural

15 ianuarie, ziua culturii naționale prilejuiește un maraton al dramaturgiei românești

De Ziua Culturii Naționale (15 ianuarie), Teatrul Național Târgu-Mureș va găzdui un nou maraton de spectacole lectură

Între 15 ianuarie ora 00:00 și 15 ianuarie ora 24:00) veți putea (re)face cunoștință cu opt texte dramatice românești scrise în perioada regimului comunist (Citadela sfărâmată deEugen Lovinescu, Sfântul Mitică Blajinul deAurel Baranga, Ziariștii deAlexandru Mirodan, Nu sunt Turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu, Iertarea deIon Băieșu, Acești îngeri triști deD. R. Popescu, Acești nebuni fățarnici de Teodor Mazilu, Matca deMarin Sorescu). Selecția a fost realizată de criticul și istoricul teatral prof. Miruna Runcan.  Cele opt spectacole lectură realizate de către Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național vor fi difuzate în live streaming timp de 24 de ore fără întrerupere. De asemenea, vor fi transmise discuții pe temele majore ale textelor și a contextului istoric în care acestea au fost scrise, discuții ce sunt specifice repetițiilor pentru un spectacol de teatru, deschizând astfel accesul publicului în interiorul laboratorului de creație.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural, inițiat și produs de către Asociația pentru Teatru Liviu Rebreanu în partenerial cu Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș.Fiecare spectacol lectură inclus în această ediție a Maratonului Ro.Drama va avea parte de un vlog realizat de către actorii implicați în proiect, difuzat pe pagina de facebook a Teatrului Național Târgu-Mureș.

            Principalul obiectiv al proiectului Între! Conjunctură digitală pentru dialog cultural constă în dezvoltarea unei serii de activități care să apropie și să stimuleze interesul pentru cultură prin promovarea și perpetuarea valorilor culturale de ieri și de azi prin adaptarea la lumea de mâine prin întâlniri, prin dialog.

Back to top button