fbpx
ABC financiarFinanciar & Asigurări

Bancomatul, lăsat în urmă de plățile online

Cardurile, care sunt atașate unui cont bancar, ne ajută să dispunem oricând de banii pe care îi avem, fie că facem plata la POS sau online, fie că avem nevoie de cash și suntem nevoiţi să mergem la un bancomat.

Asemenea POS-urilor, bancomatele sunt nişte aparate electronice cu ajutorul cărora putem să dispunem de banii pe care îi avem în contul bancar, în forma lor de numerar. Toate ATM-urile unei bănci sunt conectate atât la calculatorul central al respectivei bănci, cât şi la cele ale schemelor de plăți.

De aceea, putem retrage bani şi de la bancomatele altor bănci: pentru că ATM-urile obţin  toate informaţiile necesare pentru a ne putea da banii de care avem nevoie. Găsim ATM-uri în special în sucursalele băncilor, dar şi în zone urbane în general aglomerate, precum gări şi staţii de metrou, în marile centre comerciale sau în hotelurile din staţiunile turistice.

Într-o lume ce pare tot mai hotărâtă să renunţe la cash în favoarea plăţilor electronice, bancomatele vor fi, în curând, parte a trecutului. Nu doar pentru că plățile electronice au devenit atât de accesibile datorită tehnologiei, dar și pentru că, spre deosebire de POS-uri, ATM-urile sunt mult mai costisitor de întreţinut şi de supravegheat, ceea ce înseamnă cheltuieli în plus pentru bănci.

Back to top button