fbpx
Casă & Familie

Principalele drepturi ale consumatorilor pe înțelesul tuturor!

Tu știi care sunt drepturile consumatorului?

Știi că ai dreptul de a refuza încheierea contractelor care conțin clauze abuzive?

Mihai a vrut să-și cumpere un telefon mobil nou. Comerciantul i-a înmânat un contract care avea o mulțime de rubrici, printre care i se cerea și să nu folosească accesorii de la o firmă concurentă.

I-a cerut să semneze, dar Mihai a zis: „Eu bănuiesc că aceasta este o clauză abuzivă, că aici mi se cere ceva ce vânzătorul nu are dreptul să-mi ceară, conform legii.“ Așa că a refuzat să semneze și a decis să se înscrie într-o asociație de consumatori de unde să afle mai multe detalii despre toate aceste lucruri.

Știi că ai dreptul de a refuza încheierea contractelor care conțin clauze abuzive?

Nu ești obligat să semnezi un contract, dacă acesta conține, conform legilor în vigoare, clauze abuzive.

Știi că ai dreptul să faci parte din asociații de consumatori?

 În felul acesta, îți poți apăra mai bine interesele și ești mai bine reprezentat atunci când un produs sau un serviciu achiziționat nu corespunde nevoilor tale și exigențelor de calitate.

Știi că GUVERNUL ROMÂNIEI prin AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU
PROTECȚIA CONSUMATORILOR, #ANPC, ne pune la dispoziție telefonul consumatorului
0219551. Tariful către acest număr de apel va fi considerat apel cu tarif normal conform rețelei și tipului de abonament al inițiatorului. Găsești sprijin!

Fii un consumator informat, e important!

Fii un consumator informat este  broșura realizată cu sprijinul #Mondelez, #Vodafone, #Catena și #CSALB, în parteneriat cu #ANPC, #ISMB, un proiect susținut de #Romalimenta cu suportul juridic al #Iordache Parteners și prin participarea iSEnse Solution, dedicată informării consumatorilor tineri. Explică și principalele drepturi ale consumatorilor pe înțelesul tuturor și orientează atenția consumatorilor către subiecte importante și relevante.

Back to top button