fbpx
AlimentațieCasă & Familie
În tendințe

În această toamnă, încearcă rețete de murături deosebite

Ceapă murată, ciuperci murate sau pere murate sunt trei delicii pe care merită să le încerci acum. Pot fi preparate în doar 20 de minute, rapid și simplu!

Ceapă murată, ciuperci murate sau pere murate sunt trei delicii pe care merită să le încerci acum. Pot fi preparate în doar 20 de minute, rapid și simplu!

Cum? Urmărește acest video și vezi ce recomandări ți-a pregătit chef Ioan Florescu.

Iată lista cu ingrediente și modul de preparare:

👉 Ingrediente necesare pentru soluții de oțet ca la carte

Înainte de a începe orice rețetă, ai nevoie de ingrediente principale.

Mai jos vei găsi două tipuri de liste, astfel încât să le poți urmări mai ușor: lista ingredientelor specifice soluției de oțet și lista ingredientelor pentru pregătirea murăturilor în borcan.

Iată de ce ai nevoie pentru a obţine cele mai delicioase murături.

SOLUȚIA DE OȚET PENTRU CEAPĂ ȘI CIUPERCILE MURATE

Ingrediente:

• 900 ml apă;

• 100 ml oțet (poți folosi oțet de mere sau oțet cu aromă de vișine);

• 1 lingură sare;

• 2 linguri miere;

• 2-3 boabe piper;

• 1-2 căței de usturoi;

• 2 buc. foi de dafin;

• coriandru;

• rozmarin.

SOLUȚIA DE OȚET PENTRU PERELE MURATE

Ingrediente:

 • 500 ml apă;

• 25 ml oțet (indicat este să folosești un oțet aromat – vișine sau zmeură);

• ½ lingură sare;

• ½ linguriță piper;

• 1 lingură miere;

• 1 baton scorțișoară.

👉 Ingredientele necesare pentru aşezarea în borcan

PENTRU CIUPERCI MURATE:

• 500 g ciuperci (diverse sortimente);

• 2 căței de usturoi;

• 1 rămurică rozmarin.

PENTRU CEAPĂ MURATĂ:

• 3-4 cepe roșii tăiate rondele;

• 2-3 căței de usturoi;

• ½ linguriță coriandru;

• 2 rămurele rozmarin.

PENTRU PERE MURATE:

• 3-4 pere tăiate în patru;

• 2-3 buc. cardamon;

• 1 baton scorțișoară;

• ½ linguriță semințe de pin;

• 2-3 cuișoare.

👉 3 tipuri de murături pe care merită să le încerci – cum le prepari rapid

🍄 Ciuperci murate – mod de preparare

Pregătește ciupercile, curățându-le foarte bine cu o pensulă. Prepară soluția pentru murat: într-un vas potrivit pune 900 ml apă, 100 ml oțet de mere sau oțet aromat de vișine, 1 lingură sare, 2 linguri miere, 1-2 căței de usturoi, adaugă celelalte condimente aflate pe listă, amestecă bine și lasă soluția pe foc până când începe să fiarbă. În acest timp, pune într-un borcan sterilizat ciupercile (opțional, poți adăuga și câteva felii de ceapă roșie). În final, toarnă soluția de oțet peste ciuperci, acoperă borcanul cu capac și lasă legumele la murat cel puțin 5-6 ore.

🍠 Ceapă murată – mod de preparare

Ceapa murată se pregătește aproape la fel ca ciupercile, având aceeași soluție de oțet (vezi lista ingredientelor de mai sus). Taie ceapa rondele, așază-le în borcan împreună cu celelalte condimente și toarnă peste ele soluția de oțet fiartă. Pune capacul și lasă ceapa la murat până a doua zi, când le poți servi.

🍐 Pere murate – mod de preparare

Taie perele în patru, așază-le în borcan sterilizat, împreună cu 2-3 buc. cardamon, 2-3 cuișoare, puțină scorțișoară și semințe de pin. Separat, pregătește soluția de oțet punând la fiert apa, sarea, oțetul și condimentele. În final, toarnă soluția de oțet în borcan, peste pere, sigilează și păstrează murăturile la cald până a doua zi, când le poți servi.

💡 Cum să obții cele mai gustoase murături: 4 tips & tricks

• Păstrează perele cu tot cu coajă – se vor păstra mult mai bine;

• Evită să speli ciupercile dacă vrei să se păstreze mai bine. Reziduurile sau alte urme de murdărie se pot curăța cu o pensulă sau cârpă;

• Pentru un plus de savoare poți folosi miere cu aromă de muguri de brad;

• După ce ai pus soluția de oțet peste fructe și legume, sigilează borcanele și acoperă-le cu o pătură pentru a-și păstra temperatura mai mult timp.

Cauți inspirație și ingrediente pentru o rețetă?

La Selgros găsești alimente de calitate și oferte pe gustul tău → https://www.selgros.ro/ 

În perioada 30 septembrie – 13 octombrie 2022 te așteptăm la ZILELE RECOLTEI, să ne bucurăm de cele mai bune recolte ale anului!

Back to top button