Știi cât de importantă este alimentația în alăptare și vrei să ai o dietă echilibrată în această perioadă?
Află ce alimente sunt permise și ce ar trebui să eviți, de la Dr. Wasim Nazer, nutriționist și specialist în remodelare corporală.
Totodată, descoperă 4 reguli de aur pentru o alimentație sănătoasă în timpul alăptării.
👉 Alimentația în alăptare – ce alimente sunt permise și ce să eviți
La fel ca alimentația din timpul sarcinii, și dieta din perioada alăptării este esențială atât pentru sănătatea mamei, cât și pentru cea a bebelușului.
Dacă te întrebi ce ai voie să mănânci când alăptezi și care sunt alimentele pe care ar trebui să le eviți, află că există câteva recomandări în acest sens:
• Supe și multe alte lichide – în timpul alăptării este nevoie de o foarte bună hidratare. Din meniu nu ar trebui să lipsească supele. Orice supă care conține și carne este binevenită, pentru că este bogată în colagen și conține ingrediente necesare atât mamei, cât și bebelușului.
• Produse lactate – toate produsele lactate care nu balonează sunt permise. Se pot consuma: kefir, iaurt grecesc, brânză, smântână.
• Ouă – pot fi consumate în moduri variate, dar numai dacă sunt foarte bine gătite.
• Fructe – toate fructele sunt permise în alimentația din timpul alăptării. Sunt indicate, în mod special, fructele de sezon, bogate în vitamina C.
• Laptele crud – este de evitat în timpul alăptării, pentru că produce balonare atât mamei, cât și copilului.
• Ceapa și usturoiul – nu sunt indicate, pentru că produc balonare.
• Broccoli – este bine să fie inclus în alimentatia mamei care alăptează, dar abia din a 5-a sau a 6-a lună, nu la început.
👉 Reguli de urmat pentru o alimentație în alăptare corectă
Sunt două aspecte importante la care e bine să te gândești, dacă te întrebi ce poți mânca, atunci când alăptezi:
• Calitatea laptelui – poate fi afectată de malnutriție sau de consumul în exces al unui anumit aliment.
• Cantitatea laptelui – depinde de dieta pe care o adopți, pentru că aceasta are dublu rol: asigură nevoile nutriționale ale mamei și îi permite acesteia să aibă lapte.
Prin urmare, este bine să ții cont de următoarele 4 reguli de bază, ca să-ți asiguri o alimentație corectă în timpul alăptării:
• Evită greșeala pe care o fac multe femei care vor să slăbească imediat după ce au născut. Nu este indicat să procedezi așa, pentru că nu este benefic nici pentru tine, nici pentru bebeluș.
• Urmează o dietă variată, echilibrată, care să-ți asigure necesarul de vitamine, minerale (în special fier și calciu) și nutrienți.
• Adoptă un stil de viață sănătos, bazat nu doar pe o alimentație echilibrată, ci și pe o hidratare corespunzătoare, somn de calitate, menținerea unui psihic sănătos și asigurarea unui program de exerciții fizice potrivite pentru nevoile tale.
• Hidratează-te corect, consumând cel puțin 8 pahare de apă zilnic, pe lângă supe și alte lichide.
Așadar, în perioada alăptării este permis să mănânci aproape orice, dar respectând anumite reguli și având o alimentație corectă. Totodată, este indicat să ai un stil de viață activ, în care să faci mișcare zilnic. Sănătatea corporală se întreține de asemenea cu vizite regulate la medic.
Recomandările Clinicii Masaya, împreună cu Selgros, te ajută să-ți construiești o dietă corectă în timpul alăptării și nu numai.
Te așteptăm la Selgros, cu alimente de calitate și cele mai noi oferte, iar din 16 septembrie vei avea două săptămâni de BUNĂTĂȚURI GRECEȘTI care să-ți amintească de gusturile atât de îndrăgite ale vacanțelor mediteraneene.→ https://www.selgros.ro/