Casă & Familie

Cum să obții cele mai gustoase sarmale

Descoperă direct de la bucătar Șef Alin Barabancea

Sarmale în foi de varză! Este deajuns să le rostești numele că deja îți plouă în gură. Dacă adăugăm și niște mămăliguță, smântână rece și un ardei iute, deja avem un meniu complet, ca la carte. Însă, în materialul video de astăzi, te provocăm să încerci ceva nou. Descoperă direct de la bucătar Șef Alin Barabancea o altfel de rețetă,  o reinterpretată a sarmalelor clasice. Găsești clipul video aici.

  De ce ingrediente ai nevoie pentru sarmalele de varză în frunze de varză roșie

Da, ai citit bine, în rețeta aceasta vom înlocui carnea de porc cu ceva mai sofisticat, carne de rață, iar varza clasică, murată, este detronată de varza roșie. Surprizele nu se opresc aici. Ce spui dacă în loc de mămăliguță, mergem pe mână bucătarului Șef Alin Barabancea și alegem niște găluște de pâine cu fructe confiate? Dacă îți sună interesant, iată de ce ingrediente ai nevoie exact pentru această rețetă:

• 1,5 kg varză roșie

• 2 kg rață

• 200 g slănină

• 1 măr

• 2 cepe

• 1 morcov

• 1 țelină

• 200 g pastă de tomate

• 150 g smântână

• 5 g cardamon

• 5 g fulgi de chili

• 10 g scorțișoară

• 200 ml oțet

• 200 g pâine

• 50 g merișoare confiate

• 50 g prune uscate

• 20 g stafide

• 3 ouă

• 200 ml lapte

• 100 ml vin roșu

• Rozmarin

• 50 g sare

• 20 g piper

👉 Cum pregătești carnea de rață pentru sarmalele în foi de varză roșie

Pentru început, trebuie să dezosezi rața, Apoi, cu ajutorul unui blender de mare viteză, pasează carnea de rață, slănina, bucățile de măr, ceapa și aromatizează cu rozmarin, sare, piper și scorțișoară. Separat, pune foile de varză roșie în apă fiartă cu sare și oțet, apoi, după opărire, îndepărtează nervurile, adaugă umplutura și formează sarmalele.

👉 Cum fierbi sarmalele și cum pregătești găluștele

Fiecare sarma se înfășoară în folie alimentară, se înțeapă cu o scobitoare și se pun la fiert în aceeași apă în care s-au opărit foile de varză roșie.

Pentru gălușca de pâine cu fructe confiate, se realizează o compoziție din bucăți de pâine, merișoare confiate, prune uscate, stafide, două ouă și lapte. Aluatul format se acoperă cu folie alimentară, se rulează, apoi se acoperă cu folie de aluminiu și se pune la fiert alături de sarmale.

Pentru un plus de gust și textură, preparatul este completat de un stock de rață, pentru care într-o soteuză se adaugă slănină de porc, ulei, resturile de la fasonare, iar după ce acestea au căpătat culoare se sting cu vin roșu, se adaugă apă, bucăți de măr, morcov, ceapă, țelină, pasta de tomate, sare și rozmarin și se lasă la fiert până capătă consistență.

Preparatul este desăvârșit de o smântână aromatizată cu scorțișoară, sare, cardamon și fulgi de chili.

💡 Cum să obții cele mai gustoase sarmale – 4 tips & tricks

Desigur că unul dintre secretele acestei rețete stă în modul lor de preparare. Mai exact, spre deosebire de rețeta clasică, unde afumătura de porc era gătită separat, aici, slăninuța de porc este în compoziția preparatului, ceea ce îi dă un plus de gust, consistență și aromă. Pe lângă asta, există alte patru tips & tricks pe care merită să le urmezi: 

• Pentru un plus de aromă, poți folosi, pe lângă scorțișoară, și alte condimente precum rozmarin și cardamon

• Pentru a se menține intacte și atunci când sunt gătite, fiecare sarma se înfășoară în folie alimentară

• Pentru a-și menține gustul aromat sarmalele se fierb  în aceeași apă în care ai opărit foile de varză roșie

• Folosește fructe confiate cât mai diversificate, pentru a obține cele mai delicioase  găluște

🍷 Cu ce vin asociezi sarmalele în foi de varză roșie

Un astfel de preparat merge excelent cu un vin roze, răcoritor, care echilibrează gusturile mâncării și le completează cu aromele ce reies din amestecul de soiuri Merlot, Syrah şi Fetească Neagră. Un vin roze va pune în valoare preparatul și îți va încânta simțurile. Te poți bucura de gustul și textura lui inconfundabile, dar, desigur, cu responsabilitate.

#SarmaleInFoiDeVarza #SarmaluteReteta

Cauți inspirație și ingrediente pentru o rețetă? Te așteptăm la Selgros, cu alimente de calitate și cu cele mai noi oferte  → https://www.selgros.ro/

Urmărește-ne și pe Facebook pentru recomandări delicioase și secrete dezvăluite de șefi bucătari renumiți. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Selgros.Romania

Back to top button