AlimentațieCasă & Familie
În tendințe

Săptămânile Italiene la Selgros

Anunț de maximă importanță pentru toți iubitorii de bucătărie italiană!

Selgros a dat startul campaniei „Săptămânile Italiene”, oferind peste 1000 de produse cu specific italian. Acum, te poți răsfăța în confortul casei tale cu aromele Italiei: de la paste și sosuri până la carne, vinuri aromate și brânzeturi. Bucură-te din plin de această ocazie și savurează astăzi aromele Italiei!

În plus, dacă faci cumpărături în valoare de minim 250 de lei, te poți înscrie la un super concurs în care poți câștiga unul dintre cele 30 de pachete cu produse italiene în valoare de 300 de lei fiecare.

Descoperă mai multe detalii despre campanie aici: www.selgros.ro/italian

Cu această ocazie, te inspirăm cu o rețetă de senzație pentru paste incredibil de gustoase!

Paste cacio e pepe – rețeta originală

Ingrediente:

300 g spaghete
200 g brânză Pecorino Romano rasă
5 g boabe de piper negru

Mod de preparare:

Pune o oală pe aragaz, toarnă 1,5 litri de apă în ea și las-o să dea în clocot. După ce a început să fiarbă, pune o linguriță de sare și spaghetele.

Între timp, zdrobește piperul cu un ciocan de șnițele, astfel încât să ai și bucăți mai mari. Pune-l într-o tigaie mare, antiaderentă, și prăjește-l la foc mic, amestecând cu o lingură de lemn. Adaugă două polonice din apa de la paste și continuă să amesteci la foc mic.

Cu 2-3 minute înainte de a expira timpul de fierbere indicat pe ambalaj, transferă spaghetele în tigaie, dar păstrează apa în care au fiert. Termină de gătit spaghetele în tigaie, aducând totul la punctul de fierbere și adăugând apă fierbinte, când este necesar. În tot acest timp, vei amesteca spaghetele cu ajutorul unui clește. Așteaptă să se evapore lichidul din tigaie înainte de a adăuga mai multă apă.

Prepară sosul de brânză turnând un polonic din apa în care au fiert pastele peste Pecorino. Amestecă energic totul cu un tel. Consistența pe care trebuie să o obții este mai degrabă a unei paste decât a unui sos. Poți, eventual, să așezi castronul cu brânză peste oala cu apă, amestecând constant cu telul, pentru ca acest sos să aibă o temperatură similară pastelor din tigaie.

După ce spaghetele au fiert, stinge focul, adaugă peste ele crema de Pecorino și amestecă bine, pentru a omogeniza.

Servește spaghetele cacio e pepe presărate cu Pecorino ras și piper proaspăt măcinat. Acest preparat se servește imediat ce este luat de pe foc.

Dacă îți dorești cele mai bune ingrediente pentru această rețetă de paste cacio e pepe, nu uita să îți iei cardul Selgros, care acum se eliberează și persoanelor fizice. Îl poți obține completând formularul din aplicație sau îl poți solicita la birourile de informații clienți din magazine

Back to top button