fbpx
Timp liber

Germania, destinație pentru iubitorii de natură

În 2022 Germania va promova intens turismul în natură

Sub genericul Îmbrățișează Natura Germană, oficiul german de turism ( www.germany.travel ) prezintă și pune în valoare experiențele deosebite care se oferă iubitorilor de natură care vizitează această țară care știe să-și facă natura nu numai instagramabilă, ci și accesibilă și prietenoasă. Aici peisajele sălbatice și amețitoare nu exclud deloc căi de acces marcate și bine asigurate și nici condiții de cazare la înălțimea exigențelor contemporane. 

Germania este destinație nr 1 de călătorie pentru turiștii din mai multe țări europene: Danemarca, Olanda, Austria, Polonia, Turcia, Suedia, Elveția, Croația, Bosnia și Herțegovina. În 2021, Germania a deținut locul doi printre preferințele de călătorie ale europenilor, după Spania, dar înaintea Italiei. 

Pe locul întâi se află Germania în topul brandurilor de țară – în 2021 pentru a cincea oară. Deține locul 3 la capitolele „Investiții“, și „Export“, locul 5 la „Guvernare“ și „Cultură“, locul 10 la „Turism“ și locul 11 la capitolul „Oameni“. Topul brandurilor de țară este prezidat de Germania, urmată de Canada, Japonia, Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Statele Unite, Suedia și Australia. În ultimi ani, Germania a devenit din ce în ce mai mult o destinație pentru toate anotimpurile

Până în 2019 turismul german a fost în mare creștere, apoi pandemia a prăbușit turismul în toată lumea. În 2020 Germania a fost destinația preferată pentru călătoriile culturale ale europenilor, și locul doi în ceea ce privește călătoriile în natură. 

Ce fel de călătorii au făcut românii în Germania în ultima vreme? Nu preponderent de afaceri, așa cum obișnuiau, ci statistica din 2020 arată că interesul lor preponderent a fost legat de vacanțe (37%) și abia apoi de călătorii de afaceri (32%). Ca profil, nici românii nu fac excepție: 52% din călătorii în interes turistic au venit în Germania atrași de vacanțe culturale și urbane, iar 22% de circuite. 

Sub genericul Embrace German Nature, campania Oficiului German de Turism intenționează să pună în evidență diversitatea și particularitățile peisajului german, dar mai ales condițiile deosebite de accesibilitate în mediul natural din Germania. Pentru tot mai mulți turiști, căutarea locurilor cu natură intactă a devenit o prioritate. Germania oferă o varietate de peisaje unice: două mari, mlaștină, lacuri, râuri și munți, iar infrastructura turistică din zonele cu frumuseți naturale este foarte dezvoltată. Sunt nu mai puțin de 300 000 km de poteci turistice marcate și peste 76 000 km de piste de bicicletă. Turiștii pot alege din mai mult de 350 stațiuni balneare amenajate și 100 de circuite tematice, dintre care nu mai puțin de 14 sunt numai regiuni viticole. 

O analiză din 2020 pe 5  destinații europene a arătat că Germania a obținut avantaje semnificative la următoarele categorii:

  • concediu în zone rurale
  • vizitarea orașelor

Intră pe www.germany.travel, completează testul ca să vezi ce tip de natură ți se potrivește ca turist și cercetează propunerile Oficiului de Turism, nu numai atrăgător prezentate ci impecabil și foarte practic documentate.

Back to top button