fbpx
Auto & Călătorii

Destinații de călătorie în România

Destinații de călătorie în România

România este o țară de vis cu multe locuri minunate de vizitat, dar, cu toate acestea, mulți dintre noi preferăm să mergem în străinătate pentru a beneficia de un sejur perfect. De ce? În primul rând, poate fi vorba de faptul că lumea nu știe despre locurile încântătoare pe care ar putea să le viziteze la noi și de cazările spectaculoase, dar care nu sunt așa de populare. În mintea noastră s-au imprimat câteva destinații clasice precum Constanța, Costinești, Mamaia, la mare și Brașov, Sinaia, Bran, atunci când vine vorba de munte. Ei bine, cu doar un search pe Google, putem afla că, de fapt, există și alte destinații care pot avea un impact pozitiv asupra noastră și care ne pot oferi o vacanță de neuitat. 

„Odăi din Plai’’, care aparține de pensiunea ,,Plai cu Dor”

Aceaste căsuțe de hobbit sunt o nouă minunăție a României, care nu numai că îți oferă confort, dar și peisaje de neuitat, fiind un loc destul de izolat. Cele 4 căsuțe cu 5 odăi (una dintre cabane pune la dispoziție două camere cu două bai), au o sala de mese comună, bucătărie și grătar. Destinația se află în Fundata, județul Brașov, deci nu la o distanță care nu ți-ar permite să ajungi, dacă locuiești în zona de Sud a țării. În cele 4 căsuțe individuale se află loc pentru 10 turiști, în care te poți relaxa, admirând în același timp priveliștea ruptă dintr-o poveste. 

Lake.Escape.ro

Aceste căsuțe de vis se găsesc la doar 125 de km de București în Rogojină, județul Argeș. Complexul este alcătuit din două cabane, una în care pot încăpea patru persoane, iar una special pentru două. Pe lângă faptul că priveliștea este superbă și te poți bucura de ea chiar din pat, destinația este perfectă pentru un weekend romantic sau chiar pentru câteva momente intime alături de câțiva prieteni.  Cabana are un dormitor și acces la o terasă, iar zona de wellness a acesteia include o cadă cu hidromasaj și o saună. În plus, oaspeții se mai pot relaxa și în grădină sau pe plasa de pe apă. Astfel, este o destinație perfectă pentru cei care își doresc să iasă din haosul și agitația orașelor și să se relaxeze undeva cu o atmosferă liniștitoare. 

Castelul de lut, Valea zânelor 

Castelul de lut este o destinație care deja a ajuns mai cunoscută în rândul românilor, dar care rămâne în continuare una deosebită. Aici magia ia forma unor căsuțe care reprezintă un simbol al tradiției și al tihnei. Pereții castelului sunt construiți dintr-un amestec de lut, paie, apă și nisip (totul fiind realizat manual), iar turnurile sunt făcute din piatră. Acesta este situat la poalele munților Făgăraș, sub măreția vârfului Negoiu. 

Deși nu se poate sta efectiv în aceste minunății, momentan fiind deschise doar pentru vizitare, este deschis zilnic de la ora 10:30 până la 17:30. Prețul biletului este de 5 ron de persoană și se poate achita exclusiv numerar. 

Wegloo

Aceste igloo-uri inedite au fost create în Azuga, Prahova – la 152 de km de București, la 16 km de Sinaia și la 32 km de Brașov. Sunt domuri geodezice, situate în inima naturii, care te pot scoate din agitația zilnică și te poate aduce într-un univers plin de liniște și magie. Este unul dintre primele concepte de acest gen din țara noastră, dacă nu chiar primul, lucru care îl face și mai special. Intimitatea, confortul și luxul sunt doar câteva dintre facilitățile pe care le puteți găsi în această destinație. 

Vili Apartments

Villa apartments, situate în centrul orașului Oradea, sunt perfecte pentru o ieșire romantică, elegantă și de lux, care îți pot oferi o experiență superbă. Este o clădire istorică, reabilitată, care are în compoziția sa două apartamente. Nu numai cazarea este una de vis, dar și orașul în care este situat îți oferă o multitudine de locuri pe care ai putea să le vizitezi, precum Piața Unirii, Biserica cu lună, Palatul Vultur Negru, Cetatea Oradea, Turnul Primăriei și multe altele. Ești aproape de tot și poți beneficia de servicii de lux, într-o singură ședere. Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile încântătoare pe care le puteți găsi la noi în țară și care ies din tiparul clasic, bine cunoscut de toată lumea. În plus, dacă ești curios să afli și mai multe despre locurile minunate pe care le poți găsi la doar câteva sute de km de tine, poți vizita și mai multe site-uri create special pentru acest tip de conținut, precum: alo hotels, călător în bascheți, travelminit, lipa-lipa.

Back to top button