fbpx
Timp liber
În tendințe

Denise Rifai răspunde curiozităților noastre

Roxana Melnicu

Cele 40 de întrebări ale lui Denise Rifai ne țin deja în priză de două sezoane la Kanal D

Denise Rifai, gazdă și star al talkshow-ului „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzat în fiecare duminică seară de la ora 22.30 la Kanal D, este strălucitoare și îndrăzneață, sensibilă și mereu atentă la persoana pe care o are în față. Are mereu replică, știe să dozeze replicile și durata și în special are întrebările la ea. Am văzut-o de curând la evenimentul „Party Vara” organizat de Radio Impuls si Kanal D și nu m-am abținut! I-am pus câteva întrebări chiar lui Denise Rifai!

Ești celebră ca persoana care pune în direct cele mai neliniștitoare întrebări din media românească. Cum faci? Cum îți vin întrebările?

Sunt două categorii de întrebări: cele pe care absolut toată lumea le are în minte atunci când vede invitatul meu, iar eu nu fac decât să le dau glas. Toată lumea din România ar dori să pună aceste întrebări, iar eu aleg să joc rolul celui care chiar le dă glas.

Cea de-a doua categorie de întrebări sunt cele care vin să mă ajute în procedeul meu de descoperire a invitatului și de creionare a portretului său. Fiecare om are o poveste, fiecare este unic, fiecare are greșeli, are părți foarte frumoase, are părți mai ascunse și fiecare interacțiune, cu fiecare invitat în parte, este o provocare.

Din toate punctele de vedere provocare! De multe ori am avut surprize: mi s-a întâmplat ca la documentare să nu am senzația că sunt foarte multe lucruri de aflat și să iasă de fapt un interviu absolut excepțional și invers, să fi avut senzația la documentare că sunt multe lucruri de spus și de fapt interviul să iasă relativ lipsit de viață, de emoție. Întotdeauna există ceva spectaculos și altfel în această emisiune.

De unde vine asta?

Eu mă raportez emoțional la fiecare invitat. În funcție de cât de autentic are de gând să fie invitatul se produce sau nu chimia între mine și invitat. Masa dintre noi are un diametru de numai un metru, deci stăm foarte aproape: eu stau în energia lui, el stă în energia mea. Unii vor să prezinte niște adevăruri care nu sunt cele autentice și atunci se produce ruptura, Minciuna are o energie joasă care nu trece sticla – se vede, se simte, se distinge.

Pui pe loc întrebările care-ți vin?

Pe loc. Ce vedeți în fiecare emisiune este ceea ce simt eu că trebuie să fie – deci durata se decide în funcție de fiecare invitat în parte.

Cum e un interviu reușit?

Un interviu cu emoție, în care eu și invitatul plângem și rădem împreună.

Ce invitat ți-ai mai dori, din România sau din lume, din toate timpurile?

Familia prezidențială de acum: aș începe cu doamna Carmen Iohannis, mie imi plac foarte mult femeile puternice cum este ea. Din Orient, regele Iordaniei. La nivel de actori, nu știu pe cine să aleg mai întâi: aș începe cu Tom Cruise (l-am văzut recent în noul Top Gun și e impecabil).

S-a întâmplat să fii surprinsă de reacția publicului?

Eu sunt întotdeauna mult mai critică decât oricine altcineva și totdeauna publicul mă surprinde.

Este o muncă foarte grea, dar plină de bucurii și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt în Kanal D și că am primit acest tip de emisiune, care este încununarea experienței mele de 10 ani în spațiul media românesc. Vreau să mulțumesc în special echipei mele, formată predominant din femei, fără de care nu aș fi Denise Rifai. Ne iubim și ne respectăm foarte mult. De multe ori mă tem să nu cumva să nu mă ridic la nivelul lor. Sunt capul unei armate care nu se vede și fără de care nu aș fi eu.

Back to top button