fbpx
AlimentațieCasă & FamilieEducatie
În tendințe

„Și noi ce mâncăm azi?”

Dezbatere publică

Ziua Mondială a Siguranței Alimentare (pe care ONU a stabilit-o pe 7 iunie) are drept scop conștientizarea și inspirarea unor acțiuni cu scopul de a preveni, detecta și gestiona riscurile care se pot asocia consumului de hrană, contribuind activ la sănătatea fiecăruia și la dezvoltarea sustenabilă a tuturor, iar evenimentele din ultimii doi ani, marcați de impactul pandemiei și al războiului, pun accent pe asigurarea resurselor alimentare prin evitarea risipei.

Pe 7 iunie 2022 de la ora 19:00, vă invităm să participați la dezbaterea online cu tema “Noi ce mănâncăm azi?”, pe platforma www.TRIBUNACONSUMATORILOR.ro și LIVE pe pagina noastră de Facebook – www.facebook.com/tribunaconsumatorilor.

DE CE SĂ PARTICIPI?

📢 Accesul la cantități suficiente de mâncare sigură din punctul de vedere al sănătății este cheia pentru susținerea vieții și sănătății fiecărui om de pe această planetă. Siguranța alimentară presupune siguranța fiecărei etape de producție alimentară: de la cultivare la procesare, depozitare, distribuție, preparare și consum.

  Dezbaterea online își propune să atingă teme ca:

☑️ Ce înseamnă siguranța pentru diferite categorii de alimente de-a lungul lanțurilor de producție și ce măsuri pot lua autoritățile, producătorii și consumatorii înșiși;
☑️ Asigurarea unui acces corespunzător la o alimentație variată și suficientă în condițiile creșterii prețurilor la alimente, ca urmare a situației internaționale;
☑️ Evitarea risipei alimentare.

Avem plăcerea sa ne fie alături ca parteneri:

☑️ Autoritatea pentru protecția consumatorilor – ANPC
☑️ Inspectoratul Școlar al Municipiului București – ISMB
☑️ Romalimenta- Federația patronală română din industria alimentară
☑️ Mondelez România

👉 Participarea la eveniment este gratuită

Back to top button