fbpx
Digital & Tehnologie

Piața sistemelor de acces automate este în plină ascensiune la noi

KADRA este singurul brand românesc aflat în top 5 furnizori de soluții de acces, după producători internaționali de renume

Un studiu recent publicat de MKOR arată că la noi piața sistemelor de acces automat înregistrează un trend ascendent, pe fondul dezvoltării sectorului construcțiilor. Cu primele 3 poziții ocupate de producători internaționali de renume, KADRA este singurul brand românesc aflat în top 5 furnizori de soluții de acces.

Sectorul nerezidențial (cu segmentele comercial și industrial-logistic) este principalul client al companiilor care operează pe piața soluțiilor automate de acces, aducând 72% din vânzări. Studiul publicat de MKOR indică faptul că această piață a ajuns la un grad superior de maturizare față de anii trecuți, focusul clienților mutându-se de la preț la calitatea produselor. Beneficiarii sunt tot mai interesați ca, pe lângă calitatea premium, produsele să aibă garanții extinse și servicii post-vânzare. KADRA, one stop shop care pune la dispoziție soluții și sisteme de acces personalizate, pentru toate tipurile de construcții își asistă clienții de la faza de consultanță, proiectare și montaj până la service și totodată asigură și mentenanță, ceea ce înseamnă concret o optimizare a costurilor proiectelor.

Soluți igienice pandemice

Pandemia de Covid-19 a condus la o creștere accelerată a interesului cumpărătorilor pentru sisteme de acces controlat și acces controlat contactless, care reduc substanțial riscul de contaminare și răspândire a bolilor. Studiul realizat de MKOR arată că cererea de sisteme de acces contactless a crescut în ultimul an cu 10% față de perioada anterioară și estimează că piața sistemelor contactless va ajunge la 20% până în 2026.

Cel mai mare și vechi furnizor de soluții integrate de acces din România, KADRA este compania care a introdus în România prima ușă batantă de salon, Tormed S, produsă în acest moment de companie alături de un mare producător european și pentru alte țări. Ușile medicale contactless de la KADRA răspund rigorilor medicale și necesităților de siguranță ale pacienților și au avantajul că se deschid fără să fie atinse, iar astfel previn transmiterea infecțiilor nosocomiale și riscul contaminării cu agenți patogeni. Soluțiile automatizate de acces de la KADRA (uși automate de spital, uși rapide pentru accesul rapid al ambulanțelor etc) au fost introduse în peste 80 de spitale de stat și private din toate regiunile țării. Interesul pentru instalarea sistemelor de acces contactless a crescut nu doar în sectorul medical, ci și în cel nerezidențial, în general, fie că este vorba despre clădiri de birouri, gări sau aeroporturi, fie de clădiri industriale sau comerciale. În cazul clădirilor noi sau a celor care au suportat reparații capitale a existat o preferință mai accentuată pentru instalarea sistemelor de acces controlat și acces controlat contactless.

Smart Mobility

Proiectele de Smart Mobility înregistrează și ele o creștere spectaculoasă, conform datelor oferite de aceeași sursă – cu 75% mai mult în 2021 față de 2020. Anul trecut, s-au implementat 260 de proiecte de Smart Mobility, dintre care 44 au reprezentat optimizări de parcări. Soluțiile de smart parking alături de stațiile de încărcare pentru mașini electrice sunt printre cele mai populare soluții de acest gen din România – subliniază analiza de piață realizată de MKOR. În aceste domenii, KADRA a adus mai multe premiere pe piata românească de profil: este prima companie care a introdus plata cu cardul și opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stațiile automate de plată a parcării.

Back to top button