fbpx
Timp liber

Încă două săptămâni pline de surprize și atracții la

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET

Primul târg de Crăciun din România în care publicul ascultă, în exclusivitate, muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. CLASSICAL CHRISTMAS MARKET și-a extins programul de la ora 10.00 la ora 22.00 și va funcționa zilnic pe Esplanada Operei Naționale până pe 30 decembrie 2021 (cu o zi de pauză pe 25 decembrie).

Opera Națională București și Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin, alături de Programul Național Cantus Mundi anunță încă două săptămâni pline de surprize și atracții la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, pe esplanada Operei Române din București. Accesul spectatorilor la târg este gratuit, pe baza certificatului verde, conform noilor reglementări oficiale privind organizarea evenimentelor cu public.

Pe lângă patinoarul cu gheață de 600 de metri pătrați, care funcționează întreaga zi, plimbările cu Trăsura Magică, Express-ul Polar și călătoriile VR cu sania sau Atelierele Spiridușilor, publicul are ocazia să asculte, într-o atmosferă de poveste, colinde interpretate live de aproape 3.000 de copii din peste 80 de coruri ale Programului Național Cantus Mundi sosiți din toată țara și să participe și la alte momente susținute de invitații târgului pe Scena Cantus Mundi.

Mai mult, Moș Crăciun și-a făcut deja apariția la CLASSICAL CHRISTMAS MARKET și până pe 24 decembrie își va petrece serile la târg împreună cu copiii, pentru a-și pune în ordine listele de cadouri pentru seara de Crăciun.

Târgul oferă momente de răsfăț și adulților, care se pot bucura de gustări, vin fiert și produse de sezon la Căsuțele de Crăciun sau își pot completa darurile de sărbători la Magazinul OCC.

CLASSICAL CHRISTMAS MARKET face parte din seria de evenimente majore organizate pentru sărbători de Opera Națională București și Corul Național de Cameră Madrigal – Marin Constantin.

*

Opera Națională București, instituţie aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical şi coregrafic din România. Instituţionalizată în 1921, marcând în 2021 o sută de ani de la înfiinţare, Opera Naţională Bucureşti a fost constituită pe fondul existenţei pe teritoriul României, încă din 1885 a Companiei Opera Română înfiinţată de George Stephănescu, ce își desfășura spectacolele pe scena Teatrului Național. Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921 cu spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, prilej cu care marele compozitor George Enescu s-a aflat la pupitrul dirijoral, dorind astfel să sublinieze sprijinul și implicarea sa efectivă în realizarea acelui moment istoric în cultura neamului românesc.  În acest an, tot pe 8 decembrie, este programat spectacolul centenar, cu acelaşi titlu, în regia lui Silviu Purcarete cu o distribuție de renume internațional.

 Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4.600 de concerte aplaudate în întreaga lume, impunându-se astfel ca un adevărat brand de țară. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summit-ului Global de Religie, Pace şi Securitate. După 58 de ani de activitate neîntreruptă, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, instituţie publică de concerte de importanță națională, aflată în subordinea Ministerului Culturii din România, își continuă parcursul său de diplomație culturală, fiind unul dintre cele mai longevive și apreciate ansambluri corale europene.

Din anul 2011, Corul Madrigal derulează Programul Național Cantus Mundi, cel mai mare program de integrare socială prin muzică a copiilor din România, inițiat de maestrul Ion Marin, care reunește în prezent peste 1.680 de coruri și peste 60.000 de copii din țară și diaspora.

Back to top button