fbpx
Casă & FamilieEducatie
În tendințe

În iureșul vremurilor, învață să înveți!

Prof. dr. Barbara Oakley, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnici de învățare din Statele Unite, vine în România

Pe toți cei interesați de adaptarea suplă la transformările multiple induse de perioadele de criză, Curtea Veche Publishing vă invită luni, 28 martie, de la ora 19:00, la workshopul susținut de prof. dr. Barbara Oakley, unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în tehnici de învățare din Statele Unite.

Prof. dr. Barbara Oakley este autoarea volumului „Mindshift. Învață să înveți altfel” apărut deja la Curtea Veche Publishing și la București se va adresa celor interesați de dezvoltarea profesională și de învățarea continuă, indiferent de punctul din carieră în care se află, și în același timp studenților și profesorilor.

Evenimentul va avea loc la Librăria Humanitas Cișmigiu din București, va include un Q&A și o sesiune de autografe. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, iar workshop-ul va fi susținut în limba engleză.

Vor fi abordate probleme actuale: cum regândim învățarea activă în perioade de criză? Care sunt cele mai eficiente metode non-formale prin care ne putem dezvolta multidirecțional? Se modifică procesul de învățare în cazul cursurilor online?

Cu un traseu de viață spectaculos care a forțat-o să își exploreze mereu capacitatea de învățare (profesoară de inginerie la Universitatea din Oakland, fost căpitan în cadrul armatei americane, detașată pentru câțiva ani în Germania, licențiată în Limbi și Literaturi Slave, traducătoare pe vasele de pescuit sovietice din Marea Bering, operator radio la Polul Sud), Barbara Oakley a devenit interesată de relația complexă dintre neuroștiințe și comportamentul social. Munca ei a fost numită „revoluționară” de către Wall Street Journal și a stat la baza cursului Learning How to Learn de pe Coursera. În toate cărțile ei, extrem de practice, ea pledează pentru performanță – o dezvoltare profesională multidirecțională, de la vârste cât mai fragede și până la finalul vieții.

Cartea ei „Mindshift” este dedicată tuturor celor care vor să iasă din tiparele învățării tradiționale și să își deblocheze creativitatea și gândirea liberă. Cartea propune noi metode pentru procesul învățării, prin educație non-formală, mai ales bazate pe MOOC-uri – cursuri online specializate pe anumite domenii și acreditate de unele dintre cele mai bune universități din lume. Vorbește, de asemenea, despre momentele în care pare că nu mai există nicio soluție pentru problemele profesionale, oferind noi perspective pentru a privi lucrurile.

Barbara Oakley dovedește că învățarea este un proces continuu și creierul are nevoie de antrenament zilnic. „Oamenii pot învăța să-și remodeleze munca și viața“, însă pentru aceasta este nevoie de receptivitate, voință, ambiție și răbdare. „În prezent, când urmăresc cum se mobilizează milioane de oameni din întreaga lume pentru a învăța și a se schimba, îmi dau seama că e momentul să facem ceva nou. Avem nevoie de un manifest despre importanța schimbării modului de gândire pentru a crea o societate creativă, vibrantă și pentru a-i ajuta pe oameni să-și împlinească întregul potențial”, spune Barbara.

Tot la Curtea Veche Publishing sunt în pregătire pentru a doua parte a anului 2022 volumele „Learning How to Learn“ și „Uncommon Sense Teaching“ scrise tot de Barbara Oakley.

Back to top button