fbpx
Casă & FamilieTimp liber
În tendințe

Important. Informat. Greu de manipulat!

Suntem unul din marii producători de alimente. Nu vom rămâne fără mâncare, ca stat. 

Horia-Miron Constantinescu, președintele ANPC 
Suntem unul din marii producători de alimente. Nu vom rămâne fără mâncare, ca stat. 

Raportându-ne la situații concrete, cum a fost cea a „crizei benzinei“ din 9 martie și a recentei „crize a uleiului“, ce tip de mesaj transmiteți consumatorului, ca să nu intre în panică, să-și păstreze liniștea și echilibrul?

  • Ce poate face concret ANPC în astfel de situații?
  • Cum poate acționa pentru a preîntâmpina apariția unor situații asemănătoare în viitor?

Horia -Miron Constantinescu:

  • Sâmbătă dimineața, când eu și interlocutorii mei cu siguranță am fi putut să petrecem timp cu familiile, am ales să stabilim modalitatea cea mai bună de a comunica.
  • Mulțumesc pe această cale și Asociației Marilor Retaileri care de asemenea a răspuns solicitărilor noastre într-o manieră ultra-rapidă și ultacompetentă pentru a transmite un mesaj unitar. Aduceți-vă aminte că se zvonea la acel moment că până seara nu va mai fi mâncare pe rafturile magazinelor. Suntem într-o situație similară celei de la debutul pandemiei, când se cărau saci cu hârtie igienică sau alte produse care probabil si azi se mai găsesc prin cămările cumpărătorilor. Ar trebui să învățăm din prima experiență și să înțelegem că nu vom rămâne fără mâncare ca stat – suntem unul dintre mari producători de alimente – respectiv materii prime pentru elaborarea alimentelor. Deci momentul la care se gândeau unii cetățeni cu groază este foarte departe sau chiar imposibil, astfel încât rațiunea este ceea ce ar trebui să cumpere la kilogram sau la sac respectivii consumatori. Să cumpere întâi un borcănaș de rațiune și să ne spună ei apoi dacă este bine sau nu să facă stocuri. Dumnezeu ne spune să ne iubim aproapele ca pe noi înșine – mă întreb la ce se gândeau în acele momente cei care cumpărau sute de litri de ulei în dettrimentul altora care stăteau la coadă și care poate își doreau numai un litru ca să prăjească cartofi copiiilor acasă.
Vezi și
Close
Back to top button