fbpx
Casă & Familie
În tendințe

Important. Informat. Greu de manipulat!

ca urmare a măsurilor anti-covid, în perioada pandemică s-a putut evidenția un grad mai mare de responsabilitate cu privire la calitatea produselor?

De Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorului, la dezbaterea “Fii un consumator informat!”, în 15 martie 2022, am căutat și găsit  împreună răspunsuri rapide și oneste.

Atât la întrebările de interes general, cât și la cele legate de subiectele momentului  situația actuală a consumului în perioada post-covid și în contextul implicațiilor complexe ale războiului din Ucraina.

Domnul Matei Vaida, director al laboratorului de stat, ne-a răspuns clar la întrebarea: ,

  • ca urmare a măsurilor anti-covid, în perioada pandemică s-a putut evidenția un grad mai mare de responsabilitate cu privire la calitatea produselor?

Matei Vaida:

  • Și da, și nu. S-a creat un cerc vicios din cauza dezinformărilor. Producătorul ridica prețurile deoarece consumatorul a cumpărat indiferent de calitate.
  • Unii ,,reteilări,, au fost mai atenți cu dezinfectarea, pe când alții au profitat de situație., Momentul important este acum, este momentul relaxării, când totul rămâne la limita bunului simț și a bunei credințe.

Back to top button