fbpx
Casă & FamilieEducatie

Ghid de supraviețuire emoțională în vremuri grele

Narada lansează pe platforma NaradiX un kit de prim-ajutor emoțional gratuit

Alături de Wellbeing Institute, Narada lansează pe platforma NaradiX un kit de prim-ajutor emoțional gratuit pentru cei afectați de variate traume, inclusiv cea a războiului de la graniță

Conflictul de la graniță are un impact emoțional puternic nu doar asupra ucrainenilor, ci a tuturor martorilor la o conflagrație ce amintește de cel de-al doilea război mondial.

 • Cu un conținut dezvoltat împreună cu Wellbeing Institute prin intermediul Fondului de Rezilienţă pentru Educaţie, kit-ul se adresează adulților, părinților și profesorilor
 • Cursurile sunt disponibile în limbile română, ucraineană și engleză  
 • În următoarele luni vor fi disponibile cursuri  online de sprijin pentru profesorii din România – „Cum integrăm contextul actual de război la lecții”, dar și un curs de imersiune în limba română  pentru elevii ucraineni 

Lansată iniţial ca suport pentru educaţia remedială necesară elevilor ce au pierdut contactul cu şcoala în pandemie şi nu numai, NaradiX.ro vine şi în sprijinul celor afectați de variate traume, inclusiv cea a războiului de la graniță, printr-un kit educativ şi prim-ajutor emoțional dezvoltat de Wellbeing Institute. I

Prin simpla accesare a paginii Naradix.ro/Together, părinții și profesorii, indiferent de naționalitate au acces la  o  serie de cursuri și webinarii reunite sub tema „Bună stare în vreme de criză”. Acestea sunt susținute de experți internaționali și disponibile în limbile română, ucraineană și engleză. Scopul webinariilor și cursurilor este de a-i ajuta pe cei afectați să-și înțeleagă și să-și gestioneze mai bine propriile emoții și gânduri, să-și dezvolte agilitatea emoțională, compasiunea, încrederea și reziliența, inclusiv în contextul crizei provocate de război. 

Conținutul cursurilor și al webinariilor lansat pe  Naradix.ro/Together este dezvoltat de experți internaționali în traumă colectivă, specialiști în psihologie și parenting. Cursurile urmăresc creșterea rezilienței, reducerea anxietății și vindecarea traumelor create de experiența războiului, dar nu numai. Aceste webinarii au un conținut util pentru toate persoanele care vor să învețe cum să-și gestioneze mai bine starea emoțională, să nu se lase copleșiți de anxietate și depresie, bolile secolului 21. Iată 10 dintre cursurile reunite sub tematica „Bună stare în vreme de criză”:

 • Fatima Doman  – Reziliență autentică   
 • Larry Cohen  – Reducerea anxietății la copii prin joc
 • Ben King – Experiențe de război și cum să trecem emoțional prin această perioadă
 • Bethany Webster  – The mother wound (practici prin care mamele devin mai puternice și își pot susține copiii)
 • Dr. Tom Brunzell – Ce este trauma și ce pot face ca profesor sau părinte pentru un copil traumatizat
 • Paul Gilbert – Este compasiunea milă?
 • Pete Pearson – Reducerea anxietății și cum se pot susține cuplurile
 • Thomas Huble – Cum vindecăm trauma colectivă
 • Cristopher Willard – Post-traumatic growth
 • Adriana Spătaru – Cum să ai grijă de tine, ca să poți avea grijă de ceilalți

Kit-ul de ajutor emoțional adresat adulţilor „În vremuri de criză, educația și bunăstarea nu se predau!” disponibil pe NaradiX.ro, în română și ucraineană, conține un ghid util pentru gestionarea situațiilor de criză, idei pentru predarea la clasă a conflictului din Ucraina și sugestii despre cele mai bune surse de informare pentru prevenirea apariţiei ştirilor false. Ghidul conține și o selecție de materiale pentru suport emoțional, care pot fi folosite de la clasa 0 până la liceu.  

Din luna mai a acestui an, NaradiX va găzdui un curs online de sprijin pentru profesorii din România – „Cum integrăm contextul actual de război la lecții”, dar și un curs de imersiune în limba română  pentru elevii ucraineni. Acesta se va desfășura în perioada 1 iunie – 31 august 2022 și va fi susținut de Alla Hordieieva, o profesoară refugiată din Jîtomîr, un oraș din vecinătatea Kiev-ului. Alla este profesoară de limba engleză de mai bine de 15 ani, iar motto-ul ei este „Scufundă-te adânc și nu-ți fie frică de nimic”. 

Pe platforma Naradix.ro/Together se mai regăsesc resurse educaționale complexe care pot fi utilizate de copii de toate vârstele, români, dar și ucraineni, de la chestionare și jocuri, la videoclipuri educaționale în limba ucraineană.

Oricine dorește să susțină inițiativa deopotrivă educativă, dar și de suport emoțional în situații de criză o poate face printr-o donaţie pe website-ul  www.rezilientapentrueducatie.ro.  

Back to top button