fbpx
Digital & Tehnologie

 Mobilitate electrică în România

primul showroom din România dedicat exclusiv mobilității electrice

Porsche România deschide primul showroom din România dedicat exclusiv mobilității electrice, în Băneasa Shopping City

Până de curând un soi de curiozitate SF, mobilitatea electrică a devenit o prezență cotidiană pe șosele, inclusiv la noi. Care sunt clee mai viabile, mai sustenabile, mai estetice și mai funcționale soluții aflați vizând noul MOON CITY E-mobility Lounge la Băneasa Shopping City. Noul concept store este primul showroom din România dedicat exclusiv mobilității electrice. Showroom-ul deschis în București este al șaselea de acest gen din Europa.

O casă a progresului sustenabil

MOON CITY E-mobility Lounge este o incursiune în prezentul modern, dar și în viitor, constituindu-se într-o “casă” a progresului sustenabil, în care vor fi expuse, periodic, modelele electrice aparținând mărcilor Volkswagen, Audi, Skoda și CUPRA, cu scopul de a face ca electromobilitatea să fie parte din viața noastră de zi cu zi. Este o promisiune pentru o lume sustenabilă, pentru că prezentul ne arată că nu există nicio modalitate să evităm energia electrică. Locația reprezintă un hotspot ce emană futurism, excelență, flexibilitate și adaptabilitate, altfel spus, o abordare complexă și integrată a conceptului de mobilitate electrică, ce îmbină tehnologia cu conectivitatea. 

”Acest concept store promovează o bună parte din viziunea grupului Porsche despre viitorul de care cu toții avem nevoie. Este un proiect emblematic pentru compania noastră și o investiție în viitorul acesteia și se dorește a fi un hub important pentru diferite mărci ce vor fi expuse, rând pe rând, aici. Aceasta este o nouă promisiune pe care o facem pentru un viitor sustenabil, pentru că oricât de departe ne poate părea acest <<mâine>>, el se construiește chiar azi de către fiecare dintre noi”, declară dl. Brent Valmar, General Manager Porsche România.

Sistemul complex MOON

Noul concept-store marca Porsche România este dezvoltat sub brandul MOON, ce oferă soluții complete, destinate mobilității electrice: de la stații de încărcare de uz casnic (tip wallbox), încărcător portabil, până la stații de încărcare rapidă de mare putere, panouri fotovoltaice și sisteme de stocare. Brandul MOON și-a consolidat poziția pe piața internațională odată cu evoluția tehnologică, ținând cont de reglementările internaționale și de nevoia de a salva planeta prin emisii de CO2 cât mai mici. MOON CITY E-mobility Lounge vine să susțină valorile MOON și să le promoveze, marcând cea mai importantă trecere din istoria automobilelor, aceea de la funcționarea pe benzină, la folosirea curentului electric în mod sustenabil, pentru zero emisii până în 2050. 

„MOON își împrumută numele devenit deja emblematic actualului hotspot, pentru un nou tip de mobilitate electrică, oferind consumatorilor și clienților de afaceri soluții personalizate. Deschiderea MOON CITY E-mobility Lounge marchează, de asemenea, începutul unei noi ere a mobilității, într-un mod pe care vizitatorii îl pot experimenta interactiv și educativ”, declară Theodora DAFIN, Team Leader MOON România.

Prezentul concept își are originea în Austria, în centrul de expertiză și inovație în e-mobility, MOONCITY Salzburg, iar showroom-ul deschis în București este al șaselea de acest gen din Europa, după cele din Salzburg, Viena, Bratislava, Zagreb și Liublijana. Scopul este de a oferi „edutainment” tuturor celor care-i trec pragul, împreună cu informații explicative pe subiecte complexe de mobilitate. Deschiderea acestui concept store, care stă sub marca inovației, vizează educarea și modelarea consumatorului în vederea construirii unui mediu mult mai sănătos.

Cei care vor vizita magazinul din Băneasa vor descoperi nu doar opțiunile de mobilitate electrică din portofoliul grupului Porsche România, dar vor primi și consiliere și sfaturi de specialitate despre sustenabilitatea prin mobilitate și soluțiile pentru un viitor durabil.

În 2021, au fost instalate primele stații de încărcare MOON de 300kW din țară, în București, Rm. Vâlcea și Timișoara. Stațiile de încărcare din portofoliul MOON au putere de încărcare de la 7.4kW până la 300kW, iar din acest an oferă proiecte de panouri fotovoltaice la cheie clienților dornici de a face schimbarea către o sursă de energie verde. În prezent, în rețeaua de dealeri autorizați ai grupului sunt instalate peste 100 de stații de încărcare MOON.

Back to top button