fbpx
AlimentațieCasă & FamilieEducatie
În tendințe

   Gustă cu atenție, dar numai după ce te informezi și citești eticheta!

Programul “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” la ora dialogului cu elevii. În parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Asociația Sută la Sută Românesc și-a propus să continue, în parteneriat cu 10 licee bucureștene și 25 de licee din județele Alba, Brașov și Sibiu, programul dedicat mâncatului conștient, cu intenție și cu atenție, sub numele “Gustă cu atenție. Bucură-te de moment”. Proiectul este susținut de compania Mondelēz  International, lider pe piața globală a gustărilor, răspunde tendințelor identificate la nivel global, și accentuate în perioada pandemiei, care arată că tot mai mulți tineri preferă gustările în locul meselor consistente (aproximativ 7 din 10 tineri). Proiectul este derulat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor și Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Astfel, pe 20 mai 2022 în cadrul acestui program s-a desfășurat o întâlnire cu elevii liceului A.D. Xenopol din București, clasa a X-a, sub îndrumarea doamnei directoare Mihaela Iacoban. A fost un workshop dedicat citirii etichetelor, care s-a desfășurat sub forma unui dialog activ desfășurat cu elevii, care au aflat astfel cum pot urmări dacă drepturile lor de consumatori sunt respectate de fiecare dată când fac o achiziție.

Eticheta reprezintă o sursă foarte importantă de informații pentru asigurarea calității produselor și determinarea responsabilității referitor la calitate. Astfel, elevii au deprins informații esențiale despre ce trebuie să urmărească pe etichetă referitor la compoziția, la rețeta, lista de ingrediente a unui produs, cu accent pe identificarea alergenilor.

Discuția a continuat referitor la modul cum fiecare dintre noi trebuie să decodifice informațiile scrise pe etichetă referitor la condițiile de păstrare și termenul de valabilitate al produsului, dar și despre proveniența produsului.

Au participat:

Diana Nistor– consilier ANPC,/ Daniela Ene, comisar ANPC,/ Răzvan Banu– comisar ANPC, / Lidia Feher– coordonator proiect,/ Florentina Baloș– ambasador Asociația Sută la Sută Românesc.

Programul „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment” cu obiectivul primordial creșterea nivelului de educare a tinerilor cu privire la importanța obiceiurilor alimentare pentru sănătate (ce și cum mâncăm), pornind de la obiceiul de a lua gustări conștient (mindfulness), a fost premiat anul trecut,  în noiembrie, cu Silver PR Awards– la categoria Corporate Social Responsibility și cu mențiune la ROMANIAN CSR AWARDS® 2022, categoria educație. Mâncatul conștient, cu intenție și cu atenție este un obicei alimentar sănătos care contribuie la controlul greutății corporale.

Back to top button