fbpx
Casă & Familie

Cum alegem și cum folosim produsele de protecție solară

Dermatocosmeticele de calitate ne rezolvă dilemele!

Sezonul cald ne umple de entuziasm – cu toții am simțit lipsa soarelui și activităților în aer liber, așa că nu era nevoie de sutele de studii care afirmă că acești ani plini de perioade de lockdown tind să ne afecteze chiar imunitatea naturală și avem nevoie de soare și lumină ca să ne vindecăm de depresie și să acumulăm vitamina D pentru sistemul imunitar. 

Dar vin și celelalte studii, care ne spun că razele solare sunt nocive pentru piele și devin din ce în ce mai nocive pe măsură ce stratul de ozon se subțiază. Medicii dermatologi ne avertizează să ne expunem la soare numai cu protecție – tot timpul anului, dar mai cu seamă vara. Dacă putem face apel la responsabilitatea adultului, în cazul copiilor trebuie să fim siguri că le oferim produsele de protecție potrivite și ei le pot folosi ușor – ideal este să intre în piele rapid, să nu lase nicio urmă și să reziste la apă. Și desigur să nu provoace alergii sau alte probleme ale pielii. Se caută produsele cu ingrediente cât mai naturale, dar cu capacitate înaltă de protecție.

Dar dacă folosim protecție solară toată ziua, mai ajunge la noi lumina? Cum ne vom produce porția de vitamina D și de endorfine (hormonul fericirii)? 

1 Oricât de mare ar fi factorul de protecție folosit, niciun produs nu blochează soarele total, așa că vei avea parte de binefacerile lui, inclusiv de bronz, chiar dacă folosești factor de protecție solară 50+. Vitamina D se sintetizează în cca 20 de minute și ele pot fi la fel de bine și în zori și în amurg, când intensitatea solară este redusă.

2 Razele solare își fac efectul și atunci când este înnorat! 80% din razele UV trec prin nori și ceață, iar 50% din expunerea la UVA provine de la lumina reflectată, chiar și atunci când stai la umbră sau când ești în apă.

3 Când pielea este atacată de radiațile solare, ea are capacitatea de a se apăra, într-o oarecare măsură, producând bronzul prin melanogeneză. ADN-ul pielii se deteriorează totuși cu fiecare expunere la soare, iar pielea noastră îmbătrânește prematur, se pătează, apar ridurile și chiar celule canceroase.

4 Dintre radiațiile solare, cele mai periculoase pentru piele sunt razele UVB și UVA. Multe creme solare asigură protecție doar pentru radiațiile UVB! Dacă razele UVB produc căldură și arsuri, razele UVA, deși nu le simțim, pătrund mai adânc în piele și modifică ADN-ul celular. Lumina albastră și razele infraroșii pătrund și ele adânc în piele, dar au o energie mai scăzută. Și totuși, pe termen lung, toate aceste radiații provoacă îmbătrânirea pielii prin distrugerea fibrelor de colagen și elastină și mutațiile la nivelul ADN-ului, declanșând multiplicarea celulelor canceroase. Deci o cremă de protecție eficientă trebuie să conțină atât filtre pentru UVB, cât și pentru UVA, cât mai cuprinzătoare și cât mai naturale.

5 Aceasta deoarece cheia reușitei în cazul protecției solare este una singură: să folosești produsele de protecție! Ele trebuie să

– se aplice ușor (cu cca 20 de minute înainte de expunerea la soare): cantitatea optimă de cremă este 2 mg/cm² de piele, respectiv cât o minge de golf pentru întregul corp. Dacă alegi un produs de pulverizare (spray sau ulei), sunt necesare 10 până la 15 pulverizări pe zonă pentru a proteja corect pielea.

– să reziste la transpirație și apă

– să nu lase pelicule grase sau albicioase inestetice

– să nu irite pielea și/sau ochii

– să poată fi reaplicate cu ușurință

Fiecare produs din noua gamă de dermatocosmetice Uriage Bariésun integrează un sistem filtre organice sau minerale ultraperformante, care garantează un spectru larg de protecție contra razelor UVB și UVA și a luminii albastre.

În plus, produsele Uriage Bariésun conțin apă termală Uriage din Alpii francezi, bogată în minerale și oligoelemente cu acțiune anti-radicali liberi care ajută la limitarea daunelor ADN-ului în urma expunerii la razele UV. Apa are proprietăți calmante și hidratante și ajută la întărirea barierei cutanate. Complexul brevetat Bariésun are rolul de a menține filtrele solare pe suprafața pielii, astfel crescând eficiența fotoprotecției. Formula conține aquaspongine, care mențin pielea hidratată, și vitamina E, un antioxidant puternic.

Produsele Uriage Bariésun sunt formulate pentru a se opune procesului de scurtare a extremităților ADN-ului (telomeri) care produce îmbătrânirea și care este favorizat de acțiunea razelor UV. Uriage a încorporat un extract de spirulină, bogat în fitocianină, care reduce daunele celulare cauzate de razele UV și lumina albastră, ajutând la prevenirea fotoîmbătrânirii.

Gama Uriage Bariésun conține produse pentru pielea sensibilă și intolerantă, SPF 50+,  inclusiv produse care pot fi folosite de copiii începând cu 6 luni. Alte produse oferă protecție pielii închise sau bronzate, SPF 30 și produse After Sun și Self Tanning, care aduc confort pielii și fac bronzul să dureze!

Pentru ambalajele de anul acesta, Uriage folosește mai puțin plastic, minimum 25% provenit din plastic reciclat. Uriage s-a asigurat că gama Bariésun nu afectează reciful de corali făcând studii extensive in vivo pe recifii de corali.

Back to top button