fbpx
Alimentație

De ce sunt produsele organice mai scumpe? Merită investiția? Îți răspundem în rândurile următoare!

Alimentele organice tind să fie mai scumpe decât celelalte din mai multe motive:

 

1  Obținerea certificării costă foarte mulți bani, timp și efort, deoarece fermierii și cultivatorii ecologici se confruntă cu o serie de proceduri birocratice pentru a îndeplini cerințele guvernamentale stricte pentru a clasifica și certifica un produs ca fiind organic sau anorganic.

 

2 – Trebuie să se acorde multă atenție și timp cultivarii alimentelor organice, deoarece utilizarea de pesticide și substanțe chimice obișnuite (folosite de cultivatorii neecologici) este strict interzisă. Asta înseamnă că fermierii trebuie să găsească mijloace pentru a ține la distanță prădătorii naturali, care necesită timp, efort și putere suplimentară pentru om, ceea ce înseamnă mai mulți bani.

 

3 – Fermierii ecologici produc mai puțin decât concurenții lor, deoarece agricultura ecologică este strict sezonieră și, de asemenea, tinde să aibă produse diferite ca gust, aspect și calitate, ca urmare a proceselor naturale și a timpilor de conservare a alimentelor naturale.

 

Capacitatea de producție este adesea o problemă, fermele ecologice fiind de obicei mai mici. Există mai puține oportunități pentru o economie de scară cu mecanizare etc. în fermele mai mici. Cu toate acestea, din motivele menționate mai sus, costurile de producție sunt de obicei mai mari chiar și în fermele ecologice mari.

Back to top button