fbpx
Casă & Familie
În tendințe

O nouă competiție pentru amatorii de alergare  din București

Prima ediție a Crosului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a fost un succes care promite

Prima ediție a Crosului Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a fost un succes care promite

de Roxana Melnicu

Cu siguranță o să țin minte data de 2 aprilie, când am participat la prima ediție a unei competiții inedite de atletism, care s-a bucurat de o atmosferă plină de tinerețe și entuziasm!

M-am bucurat de acest nou prilej de a savura aleile celui mai frumos campus universitar din țară. Un prilej de a deschide o poartă către natură, foarte binevenită pentru oricare citadin. Crosul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) este o competiție dedicată studenților, precum și tuturor iubitorilor de mișcare. Evenimentul a fost organizat sub egida Federației Române de Atletism, în parteneriat cu Clubul Sportiv Municipal București, având-o ca ambasador pe campioana noastră olimpică, Gabriela Szabo, cea mai bună atletă a lumii în 1999. ”A fost o onoare să reprezint Crosul USAMV din 2 aprilie 2022 și să susțin dezvoltarea sportului școlar și universitar. Îmi doresc să îl creștem într-o competiție națională școlară și universitară și de ce nu internațională!” a mărturisit ea după competiție.

Despre sport

Competiția sportivă, aflată la prima ediție, a fost certificată la nivel internațional de către AIMS/World Athletics. Evenimentul desfășurat în Green Camp USAMV, un campus verde de 40ha, a oferit participanților oportunitatea să descopere sau să redescopere cele mai frumoase locații din Bdul Mărăști, nr. 59, un loc recunoscut pentru deschiderea față de iubitorii de natură, de viață sănătoasă și mișcare.

Încă de la primele orele ale dimineții de sâmbătă, campusul UASMV s-a umplut de larma veslă a unei competiții deschise pentru adulți, dar și pentru tineri și copii. Peste 600 de participanți cu vârste diferite, de la mic la mare, au luat parte la cele trei tipuri de trasee puse la dispoziție de către organizatori: 1 km pentru copii, 5 km pentru studenți și juniori sau 10km, la competiția open la care am participat și eu.

Despre gazde

Evenimentul s-a bucurat de prezența unor personalități care au felicitat inițiativa universitară, printre care și Mircea Geoană – secretar general adjunct NATO, Mihaela Geoană – președinta fundației Renașterea, Thomas Răzvan Moldovan – Secretar de Stat Ministerul Sportului, campioana olimpică Gabriela Szabo și vicecampionul olimpic Marian Oprea. 

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) este o instituţie de învăţământ superior şi de cercetare acreditată, pol de excelenţă al învăţământului universitar de specialitate, transformată constant şi consistent pe parcursul celor 170 de ani de existenţă. USAMV are peste 11.000 de studenţi, fiind definită ca „o universitate pentru viaţă şi agricultură, prin educaţie şi cercetare de înaltă calitate” („Agriculture for Life, Life for Agriculture”).

USAMV are în vedere patru direcţii strategice de dezvoltare în contextul actual: învăţământ de calitate (cu accent pe abilităţile practice urmărite de angajatori), cercetare avansată, internaţionalizare şi parteneriat cu mediul de afaceri.

Back to top button