fbpx
Educatie

Istorii din viață: Răzvan are nevoie de un avocat specializat în infracțiuni rutiere

Conflictele cu legea nu trebuie tratate supeficial: în cazul în care sunteți acuzați de infracțiuni rutiere, apelați la un avocat specializat în infracțiuni rutiere

Răzvan se uita în oglindă și-și spunea că era în încurcătură serioasă pentru prima dată în viață. Bine, în viața lui de 20 de ani. Nu că până acum ar fi fost vreun băiat cuminte, dar trăia tata, care avea soluție pentru orice. Acum, de vreo câteva luni de când tatăl său lăsase în urmă lumea asta, cu un infarct brusc care-i înmărmurise pe toți, Răzvan avea mereu senzația că are simțurile amorțite, de parcă resimțea lumea prin vată. Așa fusese și cu o seară înainte, când colegii de grupă de la facultate l-au chemat în oraș „să mai uite de ale lui“. Prevăzător, Răzvan își luase mașina, ultimul dar de la tatăl lui, tocmai pentru a o folosi drept alibi, ca nu cumva prietenii să îl tenteze să bea. Se gândea că o să dea o tură, o să schimbe trei vorbe cu ei și apoi o să plece repede. 

Acum citea procesul verbal pe care i-l întinsese polițistul și nu-i venea să creadă că acele cuvinte se refereau la el: conducere sub influența substanțelor interzise, conducere sub influența băuturilor alcoolice. Polițistul spusese ceva și despre dosar penal pentru alcoolemie, care se pare că era foarte mare. Răzvan nu mai știa prea exact cum ajunseseră lucrurile la asemenea dimensiuni. Tatăl lui tunase și fulgerase toată viața și îl avertizase despre cât de periculoase sunt drogurile și alcoolul la volan….  

Urma să se întâlnească toți la Bogdan înainte de a ajunge în club. Dar când Răzvan a deschis ușa casei prietenului său, aroma puternică de canabis domina deja casa atmosfera. Toți fumau, veniseră și niște fete drăguțe iar una dintre ele insista spunându-i că e prea țeapăn și stresat și ar face bine să se relaxeze și el fumând. De bună seamă că o făcuse și mai băuse și câteva beri, dacă ar fi să se ia după alcoolemia pe care i-o tot arăta polițistul. Ideea de dosar penal îl înspăimânta foarte, așa că a zis cu glas tare: Ajută-mă, tată – așa cum observase el că dă rezultate în ultima vreme. Ei bine, da, a mers: și-a amintit că descărcase în telefonil lui agenda de contacte a tatălui: a căutat febril și în dreptul unui nume a găsit ce căuta: specificația “avocat infracțiuni rutiere”. 

Pe el trebuia să îl sune: pe domnul avocat specializat în infracțiuni rutiere. Se pregătea să o facă când începură să curgă mesajele de la prietenii lui. În primul rând Bogdan, care fusese prins și el în aceeași seară de pomină cu canabis la volan și-i spusese polițistului că el de fapt consumă thc din rațiuni medicale, însă polițistul spunea că e tot canabis și se încadrează la conducere sub influența drogurilor. Bogdan insistase cu uzul lui medical și se plângea că și pe el l-a amenințat poliția cu dosarul penal. Răzvan i-a trimis numărul avocatului specializat în infracțiuni rutiere pe care îl avea de la tatăl său. 

Când să sune el însuși, a venit mesaj și de la Mira – ea ne-a băgat pe toți în asta, își aminti Răzvan cu obidă. Deși fumase masiv, doar o văzuse cu ochii lui, Mira insistase să conducă și chiar să meargă ea în fruntea micului șir de trei mașini. Bogdan era al doilea și el, Răzvan, al treilea. Sau parcă mai era cineva? În fine, după ce-i oprise poliția s-a aflat că Mira nu avea niciun fel de permis și pe urmă, deși starea ei era destul de evidentă, refuzase să i se preleveze probe biologice. Așa că acum avea și ea deasupra capului acuzația de conducere fără permis și refuzul prelevării probelor biologice. Evident, Răzvan s-a înduioșat și i-a trimis și ei contactul avocatului specializat în infracțiuni rutiere. 

Nici de data asta nu apucase să apese pe buton să îl sune pe avocatul tatălui său pentru infracțiuni rutiere, când a venit mesaj și de la „Bobiță“! Doamne, cine-o fi Bobiță??? Cu greu și-a amintit de prietenul lui Catrinel, împiedicatul ala care a zis că el știe un club unde nu va conta că miros toți a canabis. Apoi se urcase la volan în mașina lui Catrinel – el era cu a patra mașină, acum își amintea – și le dădea tuturor indicații de drum prin telefon când Mira a pierdut direcția și a venit poliția… Îi veneau în minte detaliile pe rând. S-a grăbit să vadă ce vrea Bobiță. Se vede că boemul de el era cel mai bine orientat pentru că îi scrisese direct: „Nu știi un avocat specializat în infracțiuni rutiere? Mă trezesc cu dosar pentru conducere cu permisul suspendat!“ Ei bine, aproape că Răzvan se gândea că specimenul nici nu merită un avocat, dar a învins umanitatea și i-a transferat totuși numărul de telefon al avocatului specializat în infracțiuni rutiere pe care îl știuse tatăl lui…

În sfârșit a apucat să sune și el: „Bună ziua! Sunteți avocat pentru infracțiiuni rutiere?“ a întrebat el precipitat. „Buna ziua“ a spus vocea calmă de la telefon. „Sunt avocat și sunt specializat în rezolvarea cazurilor care țin de infracțiuni rutiere. Mă ocup cu succes de reprezentarea dvs dacă sunteți acuzat de conducere sub influența substanțelor interzise, conducere sub influența drogurilor, conducere sub influența băuturilor alcoolice. Tot avocatul specializat în infracțiuni rutiere este cel mai priceput să vă reprezinte dacă vi se intentează proces pentru refuzul prelevării probelor biologice, dar și pentru conducere cu permis suspendat, conducere fără permis și alte asemenea infracțiuni. Cu ce vă pot ajuta?“

Back to top button