fbpx
Auto & Călătorii

Ghidul companiilor care operează transport feroviar în România

Călătoria cu trenul rămâne una dintre cele mai sigure modalități de deplasare, chiar dacă în România, din cauza infrastructurii deficitare, poate dura nepermis de mult timp. Partea bună e că, de când au apărut și societăți private de transport feroviar, condițiile de călătorie s-au îmbunătățit semnificativ. 

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători ”CFR Călători” SA rămâne cel mai mare furnizor de servicii de transport pe căile ferate, având cea mai mare acoperire din România. Societatea operează atât intern, cât și internațional, cu diferite tipuri de trenuri: Interregio, Regio sau Regio Expres, trenuri de zi sau de noapte, cu cușetă sau cu vagon restaurant. 

Cele 9 magistrale administrate de operatorul național CFR reprezintă principalele artere feroviare din România. Întreaga infrastructură a CFR însumează 13.807 km la care se adaugă cei 6.923 km de linii existente în stații. Din cei 20.730 km aflați în exploatarea CFR, 17.535 km de infrastructură sunt proprietate publică, iar 3.197 km se află în proprietate privată. Infrastructura feroviară publică aparține statului, atribuită în concesiune Companiei Naționale de Căi Ferate “CFR” SA.

H2 ”CFR Călători” SA

CFR Călători, compania de transport pasageri desprinsă din CFR, operează 3 tipuri de trenuri:

  1. Regio (R) – fostele trenuri personale care opresc, de regulă, în toate stațiile și haltele de pe parcurs, având cea mai mică viteză medie și cele mai mici tarife. Sunt folosite pentru a face legătura dintre un oraș și comunele apropiate sau dintre două orașe învecinate.
  2. InterRegio (IR) – fostele trenuri rapid și accelerat care aveau anterior standarde similare de viteză, stații în care opresc și confort. Trenurile IR opresc în stațiile mari și mijlocii de pe traseu, fiind folosite pentru distanțe lungi și medii. Trenurile internaționale ale CFR Călători sunt încadrate în această categorie.
  3. Regio Express (RE) – trenuri cu mers accelerat care opresc obligatoriu în toate staţiile care deservesc municipii, oraşe, localităţi-staţiuni indiferent de rang (inclusiv cele de interes local) şi noduri feroviare. Pot opri, totuși, şi în staţii şi halte ce deservesc comune şi sate care generează trafic. 

CFR operează și transport internațional. Din București, trenurile pleacă către Viena, Chișinău, Sofia, iar din Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Satu-Mare, către Budapesta. 

H2 Transferoviar Călători SRL

Transferoviar Călători este un operator feroviar cu capital privat, care are ca obiect principal de activitate efectuarea transportului feroviar public de călători în trafic intern și internațional. 

T.F.C. asigură transportul de călători atât pe 7 secții neinteroperabile (Galați – Bârlad, Buzău – Nehoiașu, Slănic – Ploiești Sud, Titan Sud – Oltenița, Ploiești Sud – Măneciu, Ploiești Sud – Târgoviște, Târgoviște – Pietroșita), cât și pe infrastructura interoperabilă (București Nord – Galați, București Nord- Ploiești Sud – Buzău, Cluj Napoca-Oradea).

H2 SoftTrans SA

Trenurile SoftTrans circulă pe rutele Craiova-București Nord-Brașov și retur cu oprire în stațiile: Craiova, Caracal, Roșiori Nord, Videle, București Nord, Ploiești Vest, Câmpina, Breaza HC, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov. 

H2 Interregional Călători SRL

Interregional Călători operează în zona de vest a țării, având trenuri care opresc în gările Aiud Hm., Baia Mare, Beiuș, Bistrița Bârgăului hcv., Bistrița Nord, Bratca, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Holod, Huedin, Jibou, Marghita, Oradea, Salonta, Sărmășag, Șimleu Silvaniei , Ștei Hm., Suplacu de Barcău, Susenii Bârgăului Hm., Valea lui Mihai, Vascău. Trenurile nu circulă sâmbăta, duminica și în sărbătorile legale. 

H2 Regio Călători SRL

Regio Călători este cel mai mare operator feroviar privat pentru călători. Operează cu o flotă de 103 automotoare și rame electrice, zilnic, către 50 de destinații locale, în cele mai importante regiuni ale țării: Banat, Moldova, Muntenia, Transilvania. Trenurile Regio Călători fac peste 236 de curse zilnic.

Rutele pe care operează sunt: Alba Iulia- Zlatna, Arad-Nădlac, Arad-Vulcani, Arad – Brad, Blaj-Praid, Brașov – București Nord, Brașov – Zărnești, Brașov – Sfântul Gheorghe – Bretcu, Iași – Dorohoi, Iași – Hârlău, Iași – Roman, Ineu – Cermei, Luduș – Bistrița Nord, Ploiești Sud – Urziceni, Ploiești Vest – Iași, Timișoara Nord – Cenad, Timișoara Nord – Cruceni, Timișoara Nord – Nerău, Timișoara Nord – Reșița Nord, Timișoara Nord – Jimbolia. 

H2 Astra Trans Carpatic SRL

Astra Transcarpatic este compania fabricii de vagoane de la Arad și este cunoscută pentru trenurile galben-verzi. În septembrie 2018, a introdus în trafic și automotoarele IC2 aduse din Danamarca. Societatea operează pe rutele București Nord – Craiova – Timișoara Nord – Arad, București Nord – Constanța, București Nord – Brașov, București Nord – Titu. Trenurile au și vagon de dormit cu unul sau două paturi în compartiment și cușetă. 

În general, biletele de tren la companiile private sunt mai ieftine decât cele practicate de CFR, iar condițiile de călătorie sunt superioare. Există trenuri private cu aer condiționat, prize la dispoziția călătorilor și conexiune gratuită la rețeaua Wi-Fi. 

Dacă trebuie să pleci în grabă, în trenurile private ai posibilitatea să cumperi biletul după ce urci, dar e adevărat că vei plăti ceva mai mult. 

Dezavantajul semnificativ al operatorilor feroviari particulari este că doar câteva rute pe care pot circula, pe când CFR acoperă toată țara.

Back to top button