fbpx
Casă & FamilieDigital & Tehnologie

Cum să cumpărăm jocuri pentru Xbox

Calculatoarele nu mai sunt mediul principal pentru jocurile video de azi, iar gamerii au de ales între a juca jocuri pe PC-uri, pe console sau chiar pe smartphone-uri şi tablete. Consolele de jocuri video sunt adesea prima opțiune, în special când vine vorba despre familii, pentru că sunt ușor de utilizat, permit participarea mai multor persoane simultan, iar varietatea de jocuri este foarte mare. Una dintre cele mai populare astfel de console este Xbox.

Cutiile cu jocuri în format CD/DVD

Magazinul online Xbox

Second Hand

Achiziţionarea de key-uri online

Cei care deţin o consolă Xbox şi doresc să cumpere jocuri au mai multe modalităţi la îndemână.

Cutiile cu jocuri în format CD/DVD. Cumpărarea jocurilor video pe suport CD/DVD este metoda clasică la care putem apela pentru a lărgi paleta de „distracţii” pe care Xbox-ul nostru ne-o oferă. CD-urile se pot achiziţiona online sau direct din magazine electro-IT. Primim cutia cu un CD pe care-l introducem în consolă, apoi instalăm jocul. Dacă avem probleme cu CD-ul, îl putem returna magazinului.

Magazinul online Xbox. Metoda cea mai comodă şi eficientă o reprezintă achiziţionarea jocurilor video din magazinul online al Xbox (www.store.xbox.com). Utilizatorul trebuie doar să intre în magazinul online prin intermediul consolei, să aleagă jocul dorit și să îl plătească. Pentru efectuarea plății, este nevoie să deținem un cont bancar. Odată ce jocul este cumpărat, acesta poate fi descărcat și instalat. Apoi putem trece direct la gaming. Nu mai trebuie să mergem la magazin sau să aşteptăm curierul să vină să livreze jocul. Pe de altă parte, jocul este în format digital, ceea ce înseamnă că nu poate fi colecţionat sub forma unui CD clasic.

Produsele pe care Microsoft le vinde în magazinul Xbox au diferite preţuri în funcţie de ţara în care sunt vândute, din cauza taxelor, licenţelor etc. De menţionat este faptul că de multe ori se oferă reduceri la jocurile din magazinul online, astfel încât putem achiziţiona jocuri la preţuri convenabile dacă utilizăm serviciul online.

ATENŢIE! Atunci când cumpărăm din magazinul online este important să avem o conexiune bună la Internet pentru a avea o descărcare rapidă a produsului.

De asemenea, putem să ne abonăm la serviciul Xbox Live, care oferă acces la jocuri gratuite, jocuri cu preţ redus, jocuri exclusive pentru membri, dar şi acces la jocuri multiplayer ce pot fi jucate cu alţi combatanţi din toată lumea. Plata pentru acest serviciu este lunară sau putem achiziţiona carduri Xbox Live Gold pentru trei sau mai multe luni.

Second Hand. Aceasta este alegerea cea mai ieftină, însă trebuie să avem răbdare să căutăm ofertele bune. De asemenea, există riscul ca acele jocuri să nu funcţioneze, la fel ca în cazul oricărui produs cumpărat la mâna a doua. Există multe site-uri unde putem cumpăra sau vinde astfel de produse sau chiar putem face schimb de CD-uri cu alte persoane.

RECOMANDARE: O alternativă bună o reprezintă jocurile din secţiunea de produse resigilate ale magazinelor.

Achiziţionarea de key-uri online. Key-urile sunt coduri care, odată activate, permit descărcarea jocului și utilizarea lui. Sunt foarte multe magazine online ce vând aceste coduri. Atenţie! Este recomandat să verificăm seriozitatea unor astfel de site-uri şi să apelăm doar la cele cunoscute şi recomandate de alţii. De cele mai multe ori, jocurile achiziţionate astfel au un preţ mai mic decât cel al jocurilor sub formă de CD/DVD din magazine. După ce am cumpărat un cod, trebuie să intrăm pe site-ul www.xbox.com, apoi să introducem datele contului nostru. În setările contului avem o opţiune de redeem code (răscumpărare cod), după care introducem codul. Dacă acesta este bun, începe descărcarea jocului, iar apoi instalarea acestuia.

ATENŢIE: Nu toate jocurile sunt potrivite pentru copii de orice vârstă. Este bine să verificăm, de exemplu, că jocul pe care îl cumpărăm are recomandare de a fi folosit pentru copiii de vârsta targetată, că nu are scene violente sau de natură sexuală ori limbaj licenţios.

Back to top button