fbpx
Timp liber

Cum a schimbat pandemia modul în care decorăm bradul de Crăciun în 2020?

Dacă ți-ai împodobit deja bradul, bucură-te de el! Dacă nu te-ai apucat încă, atunci ai timp să vezi care sunt trendurile în materie de culori și decorațiuni pentru 2020. 

Amanda Lauren, expertă în design interior de la revista Forbes, ne spune cum să ne ornăm bradul astfel încât să arate ”ca-n poze”. 

Anul acesta se poartă maximalismul. Asta înseamnă că poți să-ți faci de cap și să ornezi cu migală fiecare crenguță, până vei obține bradul pe care îl visezi. Te poți inspira din fotografiile postate pe Pinterest sau în ale canale de social media de către oamenii pricepuți la design interior.

Iată tendințele de iarna aceasta și câteva sfaturi utile despre decorațiunile de sărbători pe care le dă revista Forbes.

Brazi de Crăciun artificiali aurii și roz

În 2020 se poartă brazii artificiali aurii și roz. Dacă vrei unul natural, dar vrei să fii totuși ”în tendințe”, poți să-ți colorezi bradul cu spray. Avantajul tău e mirosul de brad natural rămâne și după ce-l vopsești. 

De unde auriu și roz? Auriul inspiră optimism și acesta este lucrul de care avem nevoie cel mai mult în acest moment. Casa va părea mai bogată, mai plină de viață datorită sclipirilor date de bradul de Crăciun. Brazii roz sunt pentru cei care vor o pată inedită de culoare în casă. 

Dacă nu poți să treci peste faptul că bradul e definiția verdelui veșnic, poți să folosești decorațiuni aurii sau roz, mergând până la magenta, dacă ai suficientă îndrăzneală. 

Decoruri maximaliste

Când vine vorba de ornamente, mai mult este mai bine în 2020. 

Anul acesta nu mai trebuie să respecți o unitate când vine vorba de decorațiunile din bradul de Crăciun. Poți să te lași dus de val și să pui și globuri mari și mici, și reni, și conuri, și clopoței, și spiriduși, și bomboane. 

Orice este permis atâta timp cât respecți o anume temă și o culoare. Poți merge pe decorațiuni din lemn, având o temă naturală, sau poți folosi tema dulciurilor sau orice altceva îți trece prin cap. 

Amanda spune că poți folosi inclusiv bile de pluș colorate, conuri pictate manual, panglici și bile din blana artificială.  

Albastrul și argintiul sunt noul roșu și verde 

În mod tradițional culorile roșu și verde sunt reprezentative pentru Crăciun. Dar, anul acesta, mulți au mers pe albastru și argintiu. Tendința nu are nicio legătură cu pandemia, ci mai degrabă cu faptul că Pantone a ales încă de la finalul lui 2019 Classic Blue drept culoare a anului 2020.

Poți folosi albastru și argintiu nu neapărat pentru a decora bradul, ci și pentru masa de Crăciun sau pentru ornamentele pe care le ai prin casă sau în curte, dacă este cazul. O cuverură albastră și niște perne argintii pot da o notă modernă livingului tău, de exemplu. 

Casuțele de turtă dulce

Anul acesta sunt la modă și căsuțele de turtă dulce, care, într-adevăr, pot fi elemente de decor delicioase. 

Poți găsi unele gata făcute la cofetărie, dar puteți și să o asamblați voi, în familie. Sunt magazine care vând kituri, adică primești elementele căsuței și elemente de decor, pe care să le asamblezi acasă. Copiii vor fi încântați, evident. Rămâne de văzut dacă până la finalul operațiunii de asamblare mai rămâne căsuța întreagă 😊

Bineînțeles că ai și varianta în care să faci tu totul de la zero, dacă ai îndemânarea necesară. 

Poți coace căsuțe de turtă dulce mai mici cu care să decorezi bradul de Crăciun, în locul tradiționalelor bomboane poleite, mini brioșe ori conuri de înghețată umplute cu diverse creme sau bezelele. Vei avea un brad uninc și foarte dulce!

Back to top button