fbpx
Casă & Familie

Umanitatea nu are granițe

Crucea Roșie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți

București, 1 martie 2022: Crucea Roșie Română trimite primul convoi cu ajutoare umanitare la Cernăuți, în sprijinul persoanelor afectate de conflictul armat din Ucraina. Ca urmare a discuțiilor purtate de reprezentanții Crucii Roșii Române și președintele Consiliului Județean Suceava cu guvernatorul regiunii Cernăuți din Ucraina, Serghii Osaciuk, în Vama Siret, au fost stabilite detaliile privind accesul unui convoi umanitar ce va pleca miercuri, 2 martie 2022, de la pavilionul Romexpo București – intrarea D.

Sprijinul constă în 6 tiruri cu 150 de tone de produse de maximă necesitate:

• alimente de bază greu perisabile: mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant (supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi);

• produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede;

• pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii;

• produse de igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică;

• materiale sanitare: seringi, ace și dezinfectant.

Pentru a veni în ajutorul cetățenilor ucraineni afectați de război,  eMAG și Tazz se alătură campaniei umanitare Umanitatea nu are granițe, lansată de Crucea Roșie Română în sprijinul populației civile sever afectate. Astfel, 5 din cele 6 camioane din cadrul convoiului umanitar sunt susținute prin contribuția eMAG, ce constă în alimente, materiale sanitare și de primă necesitate în valoare de 550.000 de lei.

În plus, clienții eMAG și Tazz pot efectua donații direct din cele două platforme, iar valoarea unei donații începe de la 5 lei. Din fondurile rezultate din donațiile efectuate pe cele două platforme, Crucea Roșie Română va achiziționa necesarul de hrană și produse sanitare pentru populația civilă ucraineană.

Prioritatea Crucii Roșii Române este de a ajuta populația civilă care va ajunge pe teritoriul României, dar și de a-i ajuta pe cei aflați în nevoie în Ucraina. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente au nevoie să fie sprijiniți și protejați. Astfel, încă de la debutul atacurilor asupra Ucrainei, Crucea Roșie Română a lansat apelul umanitar „Umanitatea nu are granițe“, venind în ajutorul populației afectate de război prin toate mijloacele de care dispune. Voluntarii Crucii Roșii Române sunt prezenți în mai multe puncte de intrare în țară, oferind ajutor populației civile ucrainene care ajunge pe teritoriul României. În plus, poporul ucrainean care nu a reușit să fugă din calea războiului va fi ajutat prin transporturi umanitare trimise din România pentru sprijinirea Crucii Roșii din Ucraina.

În continuare, persoanele care doresc să ajute o pot face prin:

  • DONAȚII ONLINE pe site-ul www.crucearosie.ro
  • DONAȚII PRIN SMS, la numărul 8825, cu textul UMANITATE (donații în valoare de 2 euro în toate rețelele de telefonie mobilă).
  • DONAȚII prin platforma Revolut
  • DONAȚII DE ALIMENTE GREU PERISABILE în magazinele Carrefour, Mega Image și Cora prin programul Banca de Alimente. 
  • DONAȚII ÎN CONTURILE campaniei deschise la BRD Agenția Piața Romană:

RO76BRDE410SV07590484100 (Lei)

RO12BRDE410SV31714694100  (Euro)

RO88BRDE410SV36413794100 (USD)

Donatori: eMAG, Tazz, OTP Bank, Metro Romania, Essity Romania, Perfect Care

Partener media: Televiziunea Română, Pro TV, Kanal D, WefflerMark

Back to top button