fbpx
Casă & Familie

În 2022, Semimaratonul și Maratonul București revin la datele lor obișnuite!

Alergăm din nou împreună în direct

În 2022, Semimaratonul și Maratonul București revin la datele lor obișnuite! Alergăm din nou împreună în direct!

Cele mai mari manifestări de sport popular de la noi, organizate de Bucharest Running Club,  revin în forță!

După doi ani plini de vicisitudini, Semimaratonul și Maratonul București revin la datele tradiționale!

Semimaratonul și Maratonul București revin la datele tradiționale, după ce în 2021 au fost mutate în toamnă, din cauza contextului de sănătate. Bucharest RUNNING CLUB anunță că OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON se va desfășura pe 7-8 mai și Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON pe 8-9 octombrie 2022.

„Într-un an turbulent, cu multe suișuri și coborâșuri, Bucharest RUNNING CLUB demonstrează încă o dată că poate să organizeze două evenimente de alergare la cele mai înalte standarde de siguranță”, declară Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.

Din motive de siguranță, numărul maxim de participanți la fiecare dintre aceste competiții a fost limitat la 10 000.

În același timp cu amatorii, pe traseele de viteză deja consacrate pe străzile Bucureștiului, vor alerga sportivii pentru Campionatul Național de Semimaraton (pe 8 mai), respectiv de Maraton (pe 9 octombrie).

Este un moment intens așteptat de amatorii de alergare, după ce în acești doi ani alergarea a devenit din ce în ce mai populară, deoarece este cel mai flexibil mod de a face mișcare, accesibil fiecărui citadin în special. Așa se explică faptul că la Maratonul București din 2021, desfășurat în număr restrâns, pe bază de certificat verde, s-au înregistrat un număr record de recorduri personale, care stau mărturie pentru un grad înalt de pregătire și poftă de alergare alimentată de antrenamentele acestei perioade, desfășurate în general solitar.

Dacă marile competiții de stradă au fost supuse unei cantități la fel de mari de restricții, în această perioadă s-a dezvoltat ideea de cursă virtuală – iar o parte din alergători își doresc ca aceste curse virtuale să existe în continuare în paralel cu cele în direct.

Pentru fiecare dintre competiții, te poți înscrie aici:

– pentru semimaraton: www.bucuresti21km.ro,

  • pentru maraton: www.bucharest-marathon.com

Alege competiția care ți se potrivește!

Cursele Copiilor, intens solicitate, revin și ele din acest an și se vor desfășura pe 7 mai în cadrul OMV Petrom Semimaratonul București, respectiv 8 octombrie în cadrul Raiffeisen Bank Maratonul București.

Cursele dedicate copiilor, băieți și fete, se desfășoară gratuit, pe grupe de vârstă, fără timpi înregistrați și clasamente. Astfel copiii își însușesc, prin sport, corectitudinea, inițiativa și încrederea de sine. Sunt cele mai populare curse, unde locurile se ocupă de obicei din primele zile.

Bucharest RUNNING CLUB vine în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina

În solidaritate cu alergătorii ucraineni, Bucharest RUNNING CLUB le va acorda acestora gratuitate la înscriere, indiferent de cursa pe care o vor alege.

Cauze nobile

În ceea ce privește implicarea socială, parteneriatul pe care BRC îl începe anul acesta cu GivenGain.com vine în sprijinul alergătorilor și al cauzelor susținute cu beneficiul unei expuneri internaționale consistente. Astfel, Semimaratonul și Maratonul București se alătură evenimentelor majore care utilizează deja această platformă, printre care Maratoanele de la Boston, New York, Chicago, Londra, Paris, Atena. 

Conform unui studiu realizat împreună cu Quantix Marketing Insights, al cărui obiectiv a fost acela de a înțelege mai bine motivele alergătorilor participanți la evenimentele #RunInBucharest, precum și satisfacția lor față de diferitele aspecte ale curselor (pe baza experienței din anii trecuți), s-a evidențiat că alergătorii apreciază cel mai mult:

  • procesul de înregistrare, promovarea online și offline, ridicarea kitului de concurs, website-ul evenimentelor, paginile de social media, tricoul;

– sprijinul voluntarilor în timpul competiției, serviciile de prim ajutor și traseul;

  • acuratețea procesului de cronometrare, medalia și organizarea zonei Sosire.

Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB ( www.runinbucharest.com) este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găduiesc anual astfel de competiții. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică, iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în România – www.voluntarinsport.ro.         

Back to top button