fbpx
Casă & Familie

Consolid8 a lansat împreună cu restaurantul Noeme un proiect de crowdfunding caritabil: „Magic 4 Ukraine”

Consolid8 a lansat împreună cu restaurantul Noeme un proiect de crowdfunding caritabil: „Magic 4 Ukraine”

Consolid8, prima platformă românească de crowdfunding bazată pe recompense și targetând proiectele întreprinse de antreprenorii sociali și cei din industriile creative, găzduiește gratuit campania inițiată de restaurantul Noeme din București, cu obiectivul strângerii de fonduri pentru cei mai vulnerabili dintre refugiații din Ucraina – copiii cu probleme de sănătate foarte grave aflați în tranzit.

“Toate proiectele înscrise până acum în platformă s-au bucurat de o rată excelentă de succes și acum ne dorim, cu atât mai mult cu cât vorbim de o cauză umanitară, să strângem cât mai multe fonduri pentru a veni în ajutorul victimelor colaterale ale acestui război, copiii nevinovați din Ucraina care se luptă pentru supraviețuire în aceste condiții vitrege. Am decis să renunțam la fee-ul nostru pentru acest proiect de crowdfunding tocmai pentru a putea contribui la strângerea fondurilor de care este atâta nevoie acum. ” declară Raluca Prelucă, co-fondator consolid8.

Trei surori inimoase

Inițiativa acestei acestei campanii le apartine celor trei surori, Alice, Carmen și Lăcrămioara, de la restaurantul de fine dining din capitală – Noeme.

Din empatie cu vecinii din Ucraina și din dorința de a ajuta cumva, au lansat această campanie umanitară cu scopul de a strânge fonduri pentru asociația Magic, o organizație non-guvernamentală care ajută copiii cu afecțiuni grave și familiile acestora.

“Refuzăm să rămânem paralizate într-un scroll continuu al veștilor din Ucraina, așa că ne-am gândit cum să ne facem utile. Noi ne pricepem să facem mâncare și să strângem oameni minunați în jurul ei, așa că ne-am activat comunitatea și ne-am convins aproape toti furnizorii să se alăture inițiativei noastre de a aduna fonduri pentru Asociația Magic.” declară reprezentantele restaurantului Noeme.

Cele trei surori gătesc pentru donatori și pun la dispoziția lor chiar și un masterclass de cooking pentru aceia care vor să învețe să  gătescă drob, miel și pască pentru masa de Paște, păstrand gustul sărbătorilor de acasa, dar cu un twist Noeme.

În ajutorul lor vin și furnizorii lor, producători locali inimoși, care contribuie cu sticle speciale de

vin, bere și spirits, unele dintre ele în ediții limitate, indisponibile pe piață sau nelansate încă, pe care le vor primi în schimbul unei donații, cei ce decid să suțină inițiativa.

Astfel, cei care se vor implica în această campanie se vor bucura de preparate delicioase, băuturi speciale sau de un masterclass super util, dar vor avea și satisfacția că prin donația lor au contribuit la salvarea vieții unui copil ucrainian. 

Scopul campaniei

Toate fondurile strânse vor fi donate Asociaței Magic care îi ajută pe cei mai vulnerabili dintre refugiații ucraineni – copii cu probleme de sănătate foarte grave aflați în tranzit – care au nevoie imediată de asistență medicală pentru a-și continua tratamentele de care depind pentru a rămâne în viață.     

                                                                                                                   Printre recompensele pe care susţinătorii le pot alege de pe platforma consolid8 se numără: cozonacul Noeme, Oriel Double Trouble Pack, un pachet cu beri în ediție limitată, vin Dagon în avantpremieră, nelansat încă, o sticlă de vișinată ce poate fi personalizată cu nume și data nasterii, un tur la berăria Oriel, cu degustare de beri și un picnic basket de la Noeme, un masterclass de cooking, dar și multe altele băuturi speciale sau în avantpremieră.

Despre Consolid8

consolid8 este platforma de crowdfunding lansată cu expertiza echipei fonduri-structurale.ro, pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative, o inițiativă a echipei fonduri-structurale.ro. Pentru mai multe informații, vizitați-ne online la www.consolid8.ro sau urmăriți-ne pe: https://www.facebook.com/consolid8.ro. Platforma își propune să continue cu rolul important pe care il are în dezvoltarea mecanismului de crowdfunding în România, atât ca instrument de dezvoltare a afacerilor, cât și ca instrument de implicare a comunităților în susținerea inițiativelor locale. Cei care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea proiectelor promovate pe platforma consolid8, pot alege o recompensă din lista specifică pentru fiecare campanie în schimbul unei sume de bani prestabilite.

Persoanele care vor să își înscrie ideea de afacere pe platformă sau cei care vor să susțină proiectele în derulare o pot face urmând pașii din ghidul aplicantului și cel al susținătorului, disponibile pe site-ul www.consolid8.ro

fonduri-structurale.ro reprezintă o echipă de oameni dedicați performanței, care din 2007 oferă un pachet de servicii complet privind implementarea finanțărilor nerambursabile în România. În ultimii 6 ani, am obținut finanțare europeană pentru înființarea a 9 acceleratoare de afaceri și a peste 230 afaceri pentru care am furnizat servicii integrate de formare, mentorat și monitorizare.

Back to top button