fbpx
Casă & Familie

Cum trebuie să comunice brandurile în contextul războiului din Ucraina?

Răspund vorbitorii de la WeContent Days

WeContent Days s-a desfășurat la final de martie și a fost cel de-al treilea eveniment satelit al festivalului WeContent, festival unic în Europa, ce va avea loc pe 26-27 mai la Palatul Stirbey.

La WeContent Days speaker principal a fost Carlijn Postma, autoarea cărții Binge Marketing și fondatoarea agenției de content marketing, The Post. Pornind de la sloganul festivalului, Move out of your content zone, specialiști în marketing, comunicare și PR, copywriteri, creatori de conținut, vloggeri, bloggeri, influenceri, reprezentanți de brand și antreprenori au avut ocazia să exploreze impactul pe care îl are sau îl poate avea războiul desfășurat atât de aproape de noi asupra brandurilor și asupra marketingului în general.

Responsabilitate în comunicare

Una dintre provocările lansate în cadrul evenimentului a fost aceea de a conferi mai multă responsabilitate mărcilor să-și folosească influența în contextul de viață și de moarte al războiului. Ar trebui brandurile să se implice în rezolvarea problemelor lumii? Cât de departe ar trebui să meargă? Este mai bine să ai o comunicare neutră sau de mică anvergură despre o criză sau să nu comunici deloc?

„Brandurile sunt democrații globale. Oamenii pot alege, în fiecare zi, ce mărci le plac, ce valori susțin. Și asta merge chiar mai departe de granițele unei țări. Un lucru foarte agresiv și intruziv se petrece acum pe pământ european: războiul din Ucraina, iar brandurile prezente în Rusia au trebuit să decidă: se retrag sau rămân pentru consumatorii lor. Indiferent de decizie, acestea trebuie să-și asume responsabilitatea. Iar asta nu trebuie să însemne doar plecarea din Rusia, ci o decizie argumentată, comunicată onest și deschis. Oamenii pot schimba lumea, iar brandurile îi pot da o nouă dinamică. Fiecare schimbare începe cu un conținut valoros”, declară Carlijn Postma, scriitor, speaker și strateg în domeniul content marketingului.

O voce unitară

În cadrul evenimentului, Al Kamara, CEO WeContent, a povestit despre provocarea și motivația ce au stat la baza creării platformei de content marketing wecontent.eu, menită să unească minți creative, experți și branduri pasionate de content marketing. Scopul acesteia este de a uni într-o singură voce piața de content marketing din Europa, până în prezent fragmentată, cu scopul de a ajuta brandurile să-și crească veniturile și de a educa creatorii de conținut să spună povești cu mesaj eficient.

„Pentru a depăși această perioadă și pentru ca brandurile să se reinventeze, avem nevoie de deschidere și de creativitate. Platfoma WeContent, prin blog-ul său și prin ceea ce urmează să dezvolte, dar și prin festivalul din luna mai și evenimentele satelit, își propune să ajute brandurile și creatorii de conținut să descopere noi metode de promovare și de creștere. Inspirându-ne unii de la alții, de la piețele internaționale și accesând expertiza unora dintre cei mai cunoscuți content marketeri din Europa și din lume, vom reuși să ne recalibrăm. Limbajul marketingului folosit acum, când războiul este în plină desfășurare, dar mai ales cel pe care va trebui să-l abordăm după război este unul nou, ce va ține cont multe variabile și aspecte nesigure, și doar cu experiență conjugată vom face ca brandurile să își creeze noi pârghii de comunicare și conținut”, declară Al Kamara, CEO WeContent

Evenimentul

WeContent Days este un eveniment satelit al festivalului WeContent, ce are drept scop promovarea tendințelor și a subiectelor de interes din domeniul content marketingului în rândul celor care împărtășesc aceeași viziune asupra viitorului și construirea în jurul WeContent a unei comunități de creatori, specialiști și susținători ai unei strategii de conținut valoroase, unitare, care să ajute la obținerea de rezultate pe termen lung. Primele două evenimente WeContent Days au avut loc în 2020, exclusiv online.

Festivalul WeContent are loc la Palatul Știrbey, în perioada 26-27 mai. Biletele sunt disponibile pe wecontent.eu, iaBilet, Eventim, Myticket sau contactând organizatorii la info@wecontent.eu.

Platforma

Fondat în 2018, WeContent este astăzi prima platformă europeană de marketing menită să informeze, să inspire și să educe în domeniul content marketing, insuficient explorat pe piața din România. WeContent a devenit un reper în acest domeniu, punând la dispoziția profesioniștilor resurse de content marketing din toată Europa.

Back to top button