fbpx
ABC financiar

Cegeka România continuă să crească în 2022, având o cifră de afaceri de 47 de milioane de euro, cu 30% mai mare față de anul precedent

Grupul european de IT, Cegeka, își continuă creșterea în Europa. Compania specializată în tehnologie, activă în calitate de integrator și operator și un jucător-cheie pe piața SaaS, închide anul fiscal 2022 cu o cifră de afaceri consolidată de 871 de milioane de euro. Acesta este o creștere de 17% față de cifrele anuale din 2021.

„2022 nu a fost un an ușor. La fel ca și alte companii din Europa, am întâmpinat instabilitate geopolitică și provocările creșterii inflației. În ciuda acestor obstacole, am reușit din nou să obținem o creștere foarte puternică. Acest succes se datorează în întregime cooperării strânse cu clienții noștri și profesionalismului celor peste 6.000 de angajați Cegeka. Datorită antreprenoriatului axat pe valoare, am reușit să aducem o contribuție tehnologică semnificativă la mai multe proiecte  cu relevanță socială”, spune André Knaepen, fondator și președinte al Consiliului de Administrație Cegeka.

Faptul că am dat prioritate dezvoltării profesionale a colegilor noștri, dar și creșterii portofoliului de servicii pe o piață competitivă, a determinat Cegeka România să obțină rezultate financiare solide în 2022, o cifră de afaceri de 47 milioane euro, conducând la o creștere remarcabilă de 30% față de anul 2021, în ciuda faptului că operează pe o piață competitivă feroce. „Am reușit să obținem opt clienți noi de înaltă calitate, incluzând aici cinci companii locale și trei afaceri internaționale. Acest lucru a depășit rata de creștere a industriei și este o dovadă a angajamentului nostru de a oferi servicii excepționale. Portofoliul nostru de servicii s-a extins, oferind servicii de aplicații cu modelul inovator ‘team-as-a-service’. Acest serviciu oferă o agilitate și scalabilitate fără egal, devenind o soluție completă pentru afacerile de toate dimensiunile”, declară Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

Cegeka investește în viitorul tehnologic

Cegeka considera că tehnologia va continua să determine viitorul societății. Datorită rezultatelor financiare puternice, investim în mod serios în tehnologii care vor face diferența în anii următori. De exemplu, ne-am concentrat pe dezvoltarea capacităților de cloud hibrid. „Am dezvoltat un Centru de Excelență Azure de ultimă generație în cadrul Grupului Cegeka prin achiziționarea DexMach. Aceasta întărește strategia noastră de cloud hibrid, combinând capacitățile oferite de hiperscaleri precum Microsoft Azure cu punctele noastre tari ale propriilor centre de date suverane Cegeka”, spune Bijnens. „Credința noastră în platformele digitale, cum ar fi nexuzhealth pentru sănătate și Smartschool pentru educație, se încadrează în aceeași categorie de investiții”, spune Bijnens.

Anul 2023 va fi anul Inteligenței Artificiale și al „Observabilității”

„Faptul că 5G și Inteligența Artificială sunt deja în centrul atenției astăzi, l-am anticipat. În prezent, dezvoltăm o rețea mobilă 5G la nivel național în Belgia prin intermediul Citymesh. În domeniul Inteligenței Artificiale, avem o echipă internațională de peste 300 de experți în date și Inteligență Artificială cu cunoștințe și know-how care variază de la BI la Machine Learning. Inteligența Artificială va fi prezentă și în 2023: va fi copilotul incontestabil în viețile noastre”, spune Stijn Bijnens, CEO al Cegeka.

În plus, „Observabilitatea” devine din ce în ce mai importantă pentru companiile din peisajul digital rapid în schimbare de astăzi. „De aceea, punem acest aspect la baza platformei noastre de implicare digitală a clienților Cegeka: Horizon. Prin intermediul Horizon, oferim tuturor clienților noștri o „singură interfață” cu o analiză detaliată asupra serviciilor individuale, permițându-le să-și păstreze mediul digital sub control. Ai putea spune că Horizon este materializarea digitală a filosofiei noastre denumite „in close cooperation”, concluzionează Bijnens.

„Strategia de afaceri pentru România în 2023 este de a pune prioritate pe creșterea departamentului nostru de dezvoltare de aplicații software și de a extinde ofertele noastre de infrastructură pe piața românească, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a furniza soluții inovatoare care să răspundă nevoilor în continuă evoluție ale clienților noștri. Prin valorificarea experienței noastre de succes, suntem bine poziționați să capitalizăm noile oportunități și să obținem rezultate semnificative pentru business”, declară Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

*Rezultatele financiare publicate sunt cifre pro-forma, ceea ce facilitează comparația cu cifrele financiare din anii anteriori. În acest an, Cegeka va trece la Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) pentru raportarea financiară.

Despre Cegeka

Cegeka este un furnizor de soluții ICT  ambițios și lider în Europa. În conformitate cu motto-ul nostru „In close cooperation”, ne străduim să oferim cel mai bun customer service  și să-i sprijinim pe cei peste 2500 de clienți în călătoria lor de digitalizare. Cegeka oferă soluții complete în următoarele domenii: date, aplicații și infrastructură, care sunt puternic interconectate. În cadrul organizației Cegeka, Citymesh este specialistul nostru în conectivitatea mobilă pentru piața business-to-business. Nexuzhealth dezvoltă soluții personalizate pentru sectorul sănătății, iar Cegeka Business Solutions este un partener de încredere pentru soluțiile Microsoft D365 și lider în domeniul dinamicilor europene. Smartschool este platforma digitală pentru școli din Belgia, concepută pentru a sprijini colaborarea între școli, profesori, elevi și părinți. Cegeka are peste 6000 de angajați cu sedii în Benelux, Germania, Austria, România, Moldova, Italia, Republica Cehă, Slovacia, Suedia și Grecia și o cifră de afaceri consolidată de 871 milioane de euro (în 2022). Cegeka este o companie europeană deținută de o familie. A fost fondată în 1992 de André Knaepen, care este în prezent președintele consiliului de administrație. CEO-ul Stijn Bijnens conduce compania din sediul său din Hasselt, Belgia.

Back to top button