fbpx
Timp liber

Un nou început pentru stilul tău de viață

Românii, campioni la… sedentarism

Investește în fitness, nutriție și sănătate și revizuiește-ți stilul de viață chiar de azi!

Sedentarism și soluții la nivel global

Potrivit statisticilor, mai ales după ultimii doi ani pandemici, cele mai frecvente obiective ale oamenilor la început de an, la nivel global, sunt legate de sănătatea corporală, de mișcare și de alimentație sănătoasă. 62% dintre americani și 40% dintre britanici și-au propus să își îmbunătățească starea de sănătate fizică și mentală în 2022 prin sport și prin nutriție adecvată. 

Românii, campioni la… sedentarism

România ocupă locul 2 în Europa la capitolul sedentarism, cu o tendință reală de creștere, potrivit Eurobametrului Comisiei Europene, publicat în 2018.

Raportul indică faptul că 51% dintre români nu se implică niciodată în activități fizice, iar inactivitatea duce la apariția bolilor cardiovasculare, obezitate, diabet, probleme ale posturii, dureri articulare în zona coloanei vertebrale etc.

În plus, potrivit unei analize publicate de Eurostat în 2019 despre profilul de țară în privința sănătății, peste jumătate din totalul deceselor din România în 2017 pot fi atribuite unei serii de factori de risc comportamentali, printre care și dieta neadecvată (pe locul I) și activitatea fizică scăzută (o proporție de 62%, cu mult peste media UE, de 44%).

Românii, codași la capitolul „sănătate“

În 2018, România ocupa ultimul loc din Europa la cheltuielile per locuitor pentru prevenție în sănătate, cu doar 8 euro/persoană, față de media Uniunii Europene, de 82 euro/locuitor. „Noi nu avem în cultura noastră, încă, ideea de mișcare sau prevenție. Aceste două componente care ne asigură o sănătate mai bună pe termen lung și, în mod cert, implică și o investiție financiară mult mai mică decât în cazul tratamentelor. În România tratăm, din păcate, nu prevenim. În plus, avem o rezistență în a apela la servicii medicale încă de la primele semne de dezechilibre fizice. Aspect care agravează și complică starea de sănătate”, declară Florin Cujbă, specialist și Master Trainer Fitness.

O soluție integrativă

Cu mai bine de 18 ani de carieră în fitness, Florin Cujbă propune acum un program integrativ de schimbare a stilului de viață, bazat pe două principii importante, conștientizarea și prevenția.

Cu studii și specializări atât în domeniul fitnessului, cât și de Management în Fitness Business, creatorul metodelor „Eleven” și „Body Balance” lansează din 25 ianuarie 2022, în cadrul centrului său, Optimize Body Center, un program unic, bine structurat și eficient. Conceptul se adresează persoanelor de toate vârstele și oferă cinci componente principale: evaluare posturală, recuperare medicală, nutriție, fitness și proceduri de relaxare musculară

Conceptul se adresează persoanelor de toate vârstele și îmbină trei domenii esențiale unui organism sănătos: recuperarea medicală (kinetoterapie, fizioterapie, osteopatie, terapia Yumeiho, electroterapie), nutriția și fitnessul. Acestora se adaugă și alți pași necesari în cadrul programului, și anume evaluarea inițială și proceduri specifice aplicate după activitatea fizică. 

„Cei care doresc să facă o schimbare de lungă durată și se vor înscrie, vor trece prin mai multe etape: începem cu evaluarea posturală în care identificăm dezechilibre musculare existente, deficiente de postura (cifoză, scolioza, lordoza), recuperarea și corectarea acestora, în asociere cu un plan de nutriție personalizat, continuat cu fitness. Urmând acest parcurs, rezultatele sunt vizibile și sustenabile. Pentru că nu vorbim doar de efort fizic, vorbind de o schimbare completă și profundă a stilului de viață și a organismului, în pași treptați, corecți și ușor de integrat”, adaugă Florin. 

Pe lângă acestea, viitori clienți vor beneficia de analize și investigații tip RMN cu furnizare rapidă a rezultatelor în clinici medicale partenere, dar și de susținerea unei echipe de specialiști, în cadrul centrului. 

Consultanță nutrițională

Gabriela Niculae, consultant nutriționist, educator perinatal și master trainer la cursuri de nutriție formează împreună cu Florin Cujbă o echipă completă în noul proiect, pornind de la aceleași valori: rezultate, perseverență, responsabilitate.

„Modul meu de lucru, care se va regăsi în acest program, constă în evaluare, personalizare, coaching și monitorizare, toate având la bază recomandări bazate pe știință”, precizează Gabriela Niculae. 

Un program unic

Cei care fac pasul spre noul stil de abordare a propriului corp și a stilului de viață vor găsi în noul centru tehnicieni și consultanți specializați, abordare prietenoasă și empatică, flexibilitate, servicii de coaching și seminarii de educație în fitness și nutriție incluse în programele de lucru. Alături de serviciile de refacere, stretching și masaj medical necesare după perioadele de activitate fizică pentru efecte pozitive demonstrate. 

Cei care doresc să afle mai multe detalii pot accesa site-ul https://optimizebodycenter.ro/, zona de servicii offline, și se pot programa oricând, prin intermediul platformei, începând din 1 februarie 2022. 

Back to top button