fbpx
Casă & Familie

Un ceai în prag de mai

Planta de ceai pentru sănătatea ta

Spuneam în episodul anterior că ceaiul nu-și epuizează farmecul nici primăvara. Acum vă vom arăta și care sunt calitățile sale pentru sănătate

Stimulează metabolismul și ajută la slăbit!

Ceaiul verde poate ajută la accelerarea scăderii în greutate datorită compoziției sale chimice. Ceaiul verde conține aminoacizi care semnalează organismului să ardă grăsimile stocate. Cofeina din ceaiul verde ajută, de asemenea, la creșterea energiei, astfel încât să puteți efectua antrenamentele mai eficient. Ceaiul verde are și efecte laxative, astfel ajută la curățarea colonului și la eliminarea surplusului de apă din organism. De asemenea s-a demonstrat că polifenolii din ceaiul negru, oolong și verde ajută organismul să consume calorii și reduc grăsimea corporală. Pentru a beneficia la maximum de efectele ceaiului verde este indicat ca acesta să fie consumat fără zahăr, lapte sau îndulcitori artificiali.  Dacă preferați ceaiul verde aromatizat cu alte tipuri de plante, pe boabedenisip.ro găsiti un tip special de ceai verde cu arome thailandeze, o combinație exotică de ceaiuri verzi, nucă de cocos, ghimbir, vanilie și lemongrass, care fac din acest amestec neted și picant un ceai delicios și distinctiv.

Protejează sănătatea inimii

Într-un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulți, în urma consumului regulat de ceai s-a constatat că se reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, a accidentului vascular cerebral și a unor tipuri de cancer. Participanții care au băut cinci sau mai multe căni de ceai verde pe zi au avut un risc cu 16% mai mic de deces cardiovascular, comparativ cu cei care au băut mai puțin de o ceașcă pe zi**.

Susține sănătatea mintală

Consumul regulat de ceai a fost asociat cu un risc mai mic de boli neurologice și cu scăderea nivelului de stres. Consumul de ceai verde s-a dovedit, de asemenea, promițător în prevenirea declinului cognitiv asociat cu boli neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer etc). Deși cauzele exacte ale bolii Alzheimer sunt încă neclare și nu există nici un tratament, cercetările confirmă că consumul de ceai verde și negru îmbunătățește scorurile cognitive în rândul celor cu demență și boala Alzheimer.  În plus, poate stimula memoria și crește durata de atenție pentru a preveni declinul cognitiv. S-a demonstrat că combinația de cofeină și L-teanină din ceai îmbunătățește timpul de reacție, procesarea vizuală, memoria și concentrarea. 

Ceaiul oferă efecte naturale de calmare care pot reduce stresul și vă pot ajuta să vă relaxați după o zi grea. Colecția de ceaiuri Royal de la gama Harney & Sons vă surprinde cu cele mai speciale și minunate amestecuri de ceaiuri. De la ceaiuri negre cu note de lămâie și grapefruit la ceai negru cu ceai oolong, ulei de bergamotă, lavandă, aromă de vanilie și un amestec special de ceai verde cu nucă de cocos și ghimbir, o combinație exotică de ceaiuri verzi, nucă de cocos, ghimbir, vanilie și lemongrass, creând un amestec de ceai delicios și distinctiv, care este atât neted cât și picant.

Ajută la hidratare

Deși se credea că ceaiul favorizează deshidratarea, acționând că un diuretic și făcând organismul să elimine mai multă apă, cercetări recente arată că șase până la opt căni de ceai consumate pe zi sunt la fel de hidratante ca aceeași cantitate de apă. Harney & Sons obține cele mai bune flori egiptene de mușețel din Egipt. Rezultatul? Un ceai de plante premium cu corp ușor, care este perfect pentru a vă hidrata.

Stimulează energia

Ceaiul este soluția perfectă pentru persoanele care nu consumă cafea sau care vor să reducă treptat cantitatea de cofeină și au nevoie de ajutor pentru un plus de energie. Ceaiul verde conține o cantitate mică de cofeină care poate ajuta la creșterea energiei. Conținutul de cofeină variază în funcție de tipul de ceai, dar este cel mai mare conținut îl are ceaiul negru. Ceaiul alb, verde și oolong conțin cea mai mică cantitate de cofeină. Persoanele alergice sau sensibile la cofeină ar trebui să aleagă ceaiuri din plante, albe, verzi sau oolong.

Explorând secțiunea de ceaiuri din gama Harney & Sons de pe boabedenisip.ro, veți găsi cele mai variate arome de ceaiuri amestecate cu gusturi florale, citrice, picante și fructate ale ceaiurilor din plante, de care vă veți îndragosti iremediabil.

Back to top button