fbpx
Casă & Familie

Uleiurile esențiale purifică aerul pe care îl respiri

Ce poți face pentru o bună sănătate respiratorie în primăvara aceasta

Primăvara este un sezon complicat pentru respirație: germeni, alergeni peste tot, dar și poftă de natură! Produsele Puressentiel, pe bază de uleiuri esențiale, ajută la purificarea aerului respirat și îți ușurează respirația

Primăvara ne place să respirăm în aer liber, dar se pare că bacteriile, virusurile, praful, polenul nu ne dau pace și ne pun la încercare sistemul imunitar. După doi ani și ceva de pandemie, ne confruntăm cu noi provocări, mai ales pe fondul ridicărilor restricțiilor și eliminărea obligativității purtării măștii. Avem în față un val de gripe, alergii și răceli. Cu puțin ajutor care vine chiar din natură ne putem totuși păstra sănătatea respiratorie și primăvara, în plin sezon de viroze, gripe, virusuri pandemici și alergi. 

Purificarea aerului respirat
Medicul ORL, Ana Maria Apostol: “Este important să respirăm un aer cât mai curat. Sprayul de purificare Puressentiel care puterea de a înlătura atât particulele de praf, acarienii și noxele care pot avea un efect alergenic puternic asupra noastră, dar care are și puterea de a “omorî” și germenii care staționează sub formă de aerosoli în aer. Datorită uleiurilor esențiale pe care le conține, acesta are puterea de a “ucide” virusurile, bacteriile, acarienii, insectele, fungii și poate îndepărta chiar și mucegaiul, care stă ascuns de multe ori după mobilă, pe pereți și care are un efect puternic alergenic. Prin urmare, ne putem păstra sănătatea respiratorie prin fololsirea zilnică a sprayului de purificare a aerului în camerele în care stăm cel mai mult, la serviciu sau în colectivități, în cazul copiilor”. 

Spray-ul purifiant Puressentiel purifică aerul prin intermediul ingredientelor ca uleiurile de cedru de atlas, lămâie, chiparos, wintergreen, ienupăr, ghimbir, lavandă englezească, lavandă cu spic gros, nucșoară, mandarin, smirnă, portocală dulce, pătrunjel, arbore de portocală amară, cimbrișor, pin de pădure, arbore de ceai, lemn de trandafir, mentă, izmă, salvie comună.

În plus, spray-ul purifiant cu 41 de uleiuri esențiale este totodată un acaricid/repelent excelent, ce îndepărtează mucegaiul și luptă împotriva fungilor microscopici. Un alt atuu al său este reducerea cu 42.3% a principalelor simptome de  insuficiență respiratorie și oboseală.

Igiena nasului

O bună sănătate respiratorie începe cu o curățenie riguroasă, cu o bună igienă a porților de intrare în organism: nasul și gura. “Igiena nazală se face zilnic, dimineața și seara, toată viața. Ea se practică corect cu ajutorul spray-urilor cu apă de mare. Acestea se vor administra în nas, păstrându-ne capul în pozitie verticală. Vom administra un jet în fosa nazală si vom sufla nasul imediat. În acel moment, se vor elimina toate impuritățiile de pe mucoasă, nasul va fi curat si respirația noastră va fi proaspătă și calitativ mai bună. Sprayul nazal hipertonic decongestionant de la Puressentiel are 100% ingrediente naturale. Acesta curăță foarte bine cavitatea nazală și redă o respirație ușoară și calitativ bună.” continuă dr Ana Maria Apostol. Ingredientele de bază ale spray-ului nazal decongestionany Puressentiel sunt 4 uleiuri esențiale: Geranium,  Niaouli,  Ravintsara, Eucalyptus radiata, la care se adaugă apă de mare hipertonică, extract apicol de propolis, distilat aromatic de rozmarin organic și extract vegetal de echinaceea. 

În caz de infecție respiratorie

Există însă momente când oricât de mult ne-am proteja, nu reușim să ținem piept infecțiilor respiratorii. Ce facem atunci? Este util să folosim spray-uri pentru calmarea durerilor din gât și pastile de supt pentru calmarea iritației.

“În primul stadiu de evoluție a unei răceli/viroze, se produce doar o mică inflamație, superficială a mucoasei nazale, dar și faringiene”, ne explică medicul Ana Maria Apostol. “Această inflamație va crește încetul cu încetul și va determina durerea de gât. Aceasta poate fi foarte supăratoare. Ulterior, împreună cu această durere vor apărea și modificări în tonalitatea vocii, răgușeală sau chiar lipsa vocii. Prin urmare, ca să ameliorăm aceste semne clinice și să stopam evoluția răcelii, trebuie să apelăm la antiinflamatoare locale, aduse mucoasei faringiene cum ar fi sprayul oral sau pastilele gumate Puressentiel. Acestea conțin ingrediente naturale, propolis și uleiuri esențiale care au un efect puternic antiinflamator, antiviral și antibacterian, stopând astfel multiplicarea virală și bacteriană la nivelul mucoasei gâtului”, completează medicul.

Back to top button