fbpx
Casă & Familie
În tendințe

E important să fii informat.

Tribuna consumatorilor, platforma ta de încredere!

Laurențiu Ștefan

Laurențiu Ștefan este barista, dublu campion național și trainer. Prăjește și prepară cafea de specialitate la propria cafetărie.

Vorba lui preferată este “Viața e frumoasă, dar merită trăită.

,,În principal cafeaua de specialitate se găsește în coffeeshopuri, dar de 3-4 ani antreprenorii curajoși au mers și către supermarketuri.

Piața de cafea de specialitate blama mass marketul, dar în ultimii doi ani pentru unii vânzarea de cafea de specialitate în supermarketuri a fost o salvare. S-a deschis poarta pentru supermarketuri și pentru prăjitoriile de cafea.

La întrebarea cum putem să facem diferența, ne uităm la data prăjirii, perioada în care urmează să fie preparată cafeaua, cât a trecut de la prăjire până când o achiziționăm, ambalajele de cafea de specialitate diferă puțin prin multitudinea de informații legată de produsul propriu zis. Fiind o piață nouă, conține nu atât de multe povești, cât informații despre produsul propriu zis.

Este foarte important ca oamenii să citească eticheta ambalajului.

Pentru că poți găsi și cafele de mass market care să fie potrivite publicului, pentru că multe branduri au ajuns la concluzia că e bine să aibă în portofoliu și cafea de specialitate. Acum cafea de specialitate nu mai fac doar micii prăjitori, fac și marii producători de cafea. Și trebuie încercat.

Trebuie să fim atenți la etichetă, la data prăjirii și apoi să punem cap la cap cunoștințele pe care le avem despre produsele alimentare și să ajungem la concluzia corectă, ce cafea să ne alegem.

Eu recomand cafea proaspăt prăjită, indiferent că este de specialitate sau nu, prospețimea este cea mai importantă. ,,

(Fragment din interviul acordat Tribunei. Realizat cu sprijinul Mondelēz International)

Back to top button