fbpx
Digital & Tehnologie

TikTok anunță progresele Proiectului Clover

TikTok anunță noi progrese în implementarea Proiectului Clover, prin care construiește un mediu și mai sigur pentru datele utilizatorilor europeni*. Proiectul Clover consolidează angajamentul TikTok pe termen lung față de securitatea datelor utilizatorilor din Europa, prin crearea unei enclave europene sigure pentru datele utilizatorilor din Marea Britanie și Spațiul Economic European.

Stocarea datelor

TikTok și-a luat angajamentul să stocheze în mod implicit datele utilizatorilor europeni la nivel local, prin înființarea a trei centre de date noi în Europa. Primul centru de date al TikTok din Dublin, Irlanda, este acum operațional, iar migrarea datelor utilizatorilor europeni a început deja. Celelalte două centre din Norvegia și Irlanda sunt în construcție.

Supraveghetor terț

TikTok a angajat o companie europeană terță de securitate să auditeze în mod independent controalele și protecția datelor, să monitorizeze fluxurile de date, să ofere verificare independentă și să raporteze orice incident. Platforma este încântată să anunțe că NCC Group va efectua această supraveghere a măsurilor TikTok de securitate a datelor.

NCC Group este o companie de securitate cibernetică cu tradiție, respectată la nivel global, cu birouri în Europa, inclusiv Germania, Portugalia, Țările de Jos, Spania, Danemarca și Marea Britanie. Echipe din mai multe țări europene și din Regatul Unit vor lucra la acest program. NCC Group este acreditată TIBER-UE și este o companie aprobată CHECK de către Centrul Național de Securitate Cibernetică din UK (NCSC).

Extra control pentru protecția datelor

În calitate de furnizor independent de securitate, NCC Group va monitoriza datele care intră și ies din mediul securizat pentru a valida în mod independent dacă numai angajații aprobați pot accesa tipuri de date limitate. NCC Group va implementa evaluări continue de securitate pentru noile gateway-uri de securitate pe care TikTok le construiește în jurul datelor utilizatorilor europeni, aplicației TikTok, centrelor de date și altor infrastructuri TikTok.

NCC Group va servi, de asemenea, ca furnizor de servicii de securitate pentru gateway-urile de securitate ale TikTok, va monitoriza în timp real pentru a identifica și răspunde oricăror tentative de acces suspecte și va oferi garanții pentru integritatea operațiunilor de control al securității. NCC Group va valida dacă traficul de rețea pentru datele utilizatorilor europeni TikTok trebuie să treacă prin gateway-urile de securitate.

Toate aceste controale și operațiuni sunt concepute pentru a garanta că datele utilizatorilor europeni sunt păstrate într-un mediu de protecție special, dar și că pot fi accesate doar de angajații aprobați, aceștia fiind subiectul supravegherii și verificării stricte.

În lunile următoare, TikTok și NCC Group vor colabora cu factorii de decizie din Europa pentru a explica cum acest sistem cuprinzător va funcționa în practică.

Stephen Bailey, Global Director of Privacy la NCC Group, a declarat: „Suntem mândri că TikTok a recunoscut istoricul și expertiza în domeniul securității cibernetice ale NCC și că ne-a ales ca furnizor independent terț pentru securitate în acest proiect. Examinarea obiectivă, monitorizarea și garantarea noastră au ca rezultat faptul că utilizatorii platformei din Europa și UK pot avea încredere în standardele de securitate a datelor îmbunătățite pe care TikTok le stabilește, care depășesc cerințele reglementărilor europene.”

*European se referă la țările din Spațiul Economic European, UK și Elveția.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

Back to top button