fbpx
Casă & Familie
În tendințe

Noutate editorială de larg interes

“Noile personalități dificile” e o carte care se adresează tuturor celor care vor să înțeleagă mai bine relațiile pe care le au cu persoane care, după spusele autorilor, “ne fac zilele fripte”

“Noile personalități dificile” e o carte care se adresează tuturor celor care vor să înțeleagă mai bine relațiile pe care le au cu persoane care, după spusele autorilor, “ne fac zilele fripte”

Cum putem rămâne în bune relații cu acele persoane care, prin trăsăturile lor de caracter, își provoacă suferință lor înseși, dar ne fac și nouă zile fripte? Fie că sunt prea impulsive, prea suspicioase, prea anxioase, prea dependente, prea instabile emoțional sau prea orgolioase, funcționarea psihică a acestor personalități dificile este acum mult mai bine cercetată și înțeleasă decât în trecut.

Plecând de la bogat lor experiență de cabinet, dar și de la date științifice de ultimă oră, psihiatrii francezi François Lelord și Christophe André vă propun soluții adecvate pentru relaționarea cu personalitățile dificile – din familie sau de la serviciu.

Dintre elementele ce recomandă cartea de față, amintim:

*ediția anterioară a cărții (tradusă în 1998 sub titlul Cum să ne purtăm cu personalitățile dificile) a rămas constant în topul de vânzări al editurii Trei;

*prezenta ediție include două noi capitole dedicate personalităților borderline și psihopate, dar și noi studii de caz – din cabinet sau din filme și literatură; cartea a fost tradusă în alte 11 limbi și include 12 tipuri de tulburări de personalitate.

François Lelord este psihiatru și psihoterapeut. A mai scris, în colaborare cu Chr. André:

  • Cum să te iubești pe tine pentru a te înțelege mai bine cu ceilalți și Cum să ne exprimăm emoțiile și sentimentele, ambele traduse la editura Trei.

Christophe André este psihoterapeut și medic psihiatru la Spitalul Saint-Anne din Paris.

Dintre cele mai recente titluri apărute la editura Trei, amintim: 3 minute de meditație, Viața interioară, Mă vindec de complexe și deprimări și Îmi depășesc anxietatea și frica (ultimele două, în colaborare cu Muzo).

Back to top button